Rendkívüli Hírek:

2024 február 22

A gyorsjelentés mozgathatja meg az MTelekomot – technikai elemzés

15 perces

Gyengécske napot zárt az MTelekom szerdán is a gyorsjelentés érkezése előtt, a nap vége előtt volt egy emelkedési kísérlete 470 forintig, de zárni így is csak 466-nál sikerült. A piaczárás után megérkező gyorsjelentés pezsdítheti fel a stagnáló árfolyam életét. A vártnál jobb számokra érkező pozitív reakció a 480-as szint felé indíthatja a papírt, itt találjuk az első erősebb ellenállási szintet. Fölötte már az 500 forintos lélektani szint is szóva jöhetne. Ha nem sikerül 480 fölé kerekedni, akkor maradhat és kilépni az elmúlt hetekben megszokott tartományból, akkor elmaradhat mérsékelt lehet a pozitív momentum melletti emelkedés.

Támasz: 464

Ellenállás: 470; 478-480

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Nem változott az MTelekom értéke a keddi záró értékhez képest, a napon belüli mínuszok elolvadtak a zárásban. Az 50 napos mozgóátlag támadása így ezúttal is sikeres volt, de az alacsony forgalom mellett nem meglepetés az erőtlenség. A tegnap délután megérkezett gyorsjelentés hozhat izgalmakat a hét hátralévő részében, az 50 napos mozgóátlag fölé visszatérve lehetne megcélozni a 480-as szintnél található erős ellenállást. Ha sikerül felpattannia 470 alól az árfolyamnak, akkor a további gyengülés is elmaradhat 460 alá.

Támasz: 464

Ellenállás: 469 (MA 50); 470

Heti

Lejjebb csúszott az MTelekom az elmúlt héten, 467 forinthoz érkezett a zárás pénteken. Forgalom továbbra sincs a papírban, jelenleg azonban a pár hónapos emelkedő ék alatt tartózkodik. Ennek letörése a korábbi várakozások alapján a nagy emelkedő trendvonal tesztelését is jelentheti a folytatásban, ez a támasz jelenleg 444-nél kapaszkodik felfelé. A kilátások nem festenek tehát kifejezetten jól jelenleg, az emelkedés mindenképpen megkérdőjelezhető, a továbbiakban az elmúlt hónapok szintjén érkező stagnálás vagy gyengülés érkezhet. A hamarosan érkező gyorsjelentésnek van még esélye megmozgatni a papírt.

Támasz: 444 (trendvonal)

Ellenállás: 480