2024 április 16

A flambírozástól a kockázatelemzésig – Kutatók Éjszakája a BGF-en

A 2012-ben hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Kutatók Éjszakájához a nagy sikerre való tekintettel idén is csatlakozik a Budapesti Gazdasági Főiskola, mely 52 oktatójának vezetésével, 26 programmal várja az érdeklődőket. A különleges este tiszteletére – egyebek mellett – virtuális „Mobil Hyde Park”-ot hoznak létre a Társadalmi Kommunikáció és Média Intézeti Tanszék oktatói és hallgatói a város különböző pontjain felvett videóüzenetekből, melyekben a jövőről alkotott elképzeléseiket fogalmazhatják meg kortársaik. Dr. Tóth Gergely előadása a tőzsdei elemzés titkaiba avatja be az érdeklődőket, míg dr. Gundel Jánostól a flambírozás trükkjeit leshetik majd el a gasztronómia kedvelői. Dr. Viczai Péter Tamás és Czakó Dezső zenés műsorral kísért bemutatója Vlagyimir Viszockij költő és énekes életművét hozza közel a hallgatókhoz, Lepp Katalin pedig a hatékony időbeosztás összeállításába avatja be közönségét.

„A BGF tulajdonképpen a gazdaságtudományok teljes felületét lefedi, így egyaránt képzünk hallgatókat a pénzügy-számvitel, a kereskedelem, a marketing, a vendéglátás, vagy akár az idegenforgalom területére. Ezen kívül fontosak társadalomtudományi, informatikai és tanárképzéseink is. Öröm számunkra, hogy a Kutatók Éjszakáján mindez a tudományos sokszínűség előtérbe kerülhet, és oktatóink, kutatóink szórakoztató formában oszthatják meg a nagyközönséggel munkájuk eredményeit” – mondta el Sándorné dr. Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora a rendezvénnyel kapcsolatban.

Az érdeklődők három helyszínen; a BGF Markó, illetve Alkotmány utcai épületeiben, valamint Zalaegerszegen, a zalaegerszegi Gazdálkodási Kar épületében vesznek majd részt a változatos programokon.

Részletes program: itt.