Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 25

A dupla ellenállást ostromolja az MTelekom – technikai elemzés

15 perces

Nem járt sikerrel 390-nél az MTelekom árfolyama, az érték alatt zárta a kereskedést, nem tudott elpattanni róla. A rövidtávú emelkedő trendvonal letörése 386-nál okozhat kisebb leszúrást 380 irányába, de összességében még könnyen nyomás alatt maradhat a 390-nél húzódó akadály. Komolyabb bearish jelzés 380 elesésével jöhetne, ez egyelőre a kevésbé valószínű forgatókönyv. 390 fölött sem érnek véget az akadályok, 400-ig nehéz útja lehet még a papírnak.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

A dupla ellenállásban akadt a távközlési vállalat emelkedése, a 390-es érték és a 200 napos mozgóátlag egyelőre megálljt tudott parancsolni a papír emelkedésének. Az MACD halvány bullish jelzése segítheti az árfolyamot az elkövetkező kereskedési napok során. 390-et követően azonban 396-nál újabb erős ellenállásba ütközhet az árfolyam, a júniusi csökkenő trendvonal és az 50 napos mozgóátlag képében. Ezt követően jöhetne csak 400 tesztelése, aminek az áttörésével nyílik majd meg jelentős tér fölfelé. 

Heti

Alaposan megizzasztotta a 380-as támaszt az elmúlt héten a távközlési vállalat árfolyama, végül azonban sikerült fölötte zárni a kereskedést pénteken. Ha a továbbiakban is kitart ez a szint, elkerülhető a gyengülés folytatása, a csökkenő trendvonal szignifikáns leküzdésével pedig erősödés is indulhat 400 fölé. Nem könnyű a feladat, az indikátorok sem mutatnak biztató jelzéseket egyelőre. Az MACD megpróbálhat fordulni középvonaláról, és elindulhat a vételi jelzés irányába, de ehhez is szükség lesz az említett csökkenő trendvonal áttörésére.