2024 június 17

A Codecool programozóiskola átveszi a Green Fox Academy-sokat

A Codecool programozóiskolánál befejezhetik folyamatban lévő tanulmányaikat a csődöt jelentett Green Fox Academy tanulói. Ezt közölte a kft.

A közlemény szerint a Green Fox befektetőivel kötött megállapodás értelmében a Codecool biztosítja a Green Fox Academy három országában. Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában – lévő 167 aktív diákja, és az őket oktató mentorok számára, hogy csatlakozzanak a Codecoolhoz, és befejezzék a képzést. Boda József, a Codecool alapító-ügyvezetője a közleményben kiemelte,  2023-ban mintegy 6000 diákot oktatott 8 országban. Így működésébe beilleszthető ezeknek a kurzusoknak a végigvitele – ismertewtte a távirati iroda.

A magyar magántőkéből alapított  Kft. célja, hogy pótolja az informatikai ipar jelenlegi és jövőbeni szakemberhiányát, egyedülálló, gyakorlatorientált képzési programján keresztül. A tandíj az elvégzett tanfolyam révén szerzett munkahelyi bérből fizetendő. A Codecool 2022-ben egyesült a piacvezető lengyel Software Development Academy-val, amellyel közösen már 8 országban kínál programozói képzéseket, és mintegy 450 partnervállalatnál álláshelyeket. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Codecool után. A cég adózott eredménye a 2021. évi 1,3 millió forintról 390 millió forintra változott.