2024 május 23

4G-vel növekszik a Magyar Telekom

A tájékoztatás szerint a lefedettség mellett az ügyfélszám is gyors ütemben növekszik: a 4G mobilszolgáltatás 2012 januári elindítása óta több mint 740 ezerre nőtt a használók száma. A 4G adatforgalom folyamatos és stabil növekedést mutat.

A Telekom emlékeztetett arra, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által az idén augusztusban elindított országos internetsebesség-mérő weboldalon közzétett mérőautós, 90 napos aggregált sebességmérések eredménye szerint a magyarországi szolgáltatók közül a Magyar Telekom mobilhálózata érte el a legnagyobb 3G és 4G feltöltési és letöltési sebességet, valamint a legrövidebb 4G válaszidőt.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

A társaság az első fél évben 315,45 milliárd forint árbevételt és 15,0 milliárd forint nyereséget ért el, a bevétel 3,9 százalékkal volt nagyobb, míg az eredmény 8,4 százalékkal kisebb a tavalyi bázisidőszakinál. A hat havi EBITDA 94,64 milliárd forintot tett ki, ez 5 százalékos javulás az egy évvel korábbihoz képest. Az egy részvényre jutó eredmény 14,42 forint volt a tavalyi első félévi 15,74 forinttal szemben.

A társaság nem változtatott éves pénzügyi célkitűzésein: továbbra is a tavalyival közel azonos nagyságú árbevétellel és legfeljebb 3 százalékkal csökkenő EBITDA-eredménnyel számol 2015-ben, és mintegy 105 milliárd forintot szán beruházásokra az idén a tavalyi 86,8 milliárd forint után. Idén az első fél évében a mobilbevételek 2 százalékkal nőttek – közölte korábban a társaság.