Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 30

400 állja az MTelekom útját – technikai elemzés

15 perces

Nem tudott tovább emelkedni az MTelekom csütörtökön sem, ezúttal érintetlenül maradt a 400-as ellenállás. Fontosabb támasz sem került veszélybe, az emelkedő trendvonal és a 390-es szint lehetnek fontosak lefelé, letörésükkel érkezhet az első pesszimista jelzés. Amíg ez nem történik meg van lehetőség újra megrohamozni a 400-nál található akadályt, érdemes továbbra is figyelni erre az értékre. Áttörésével változatlanul 15 pontos tér nyílhat meg fölfelé.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Tegnap sem tudott meglepetést okozni a távközlési vállalat árfolyama, maradt fontos ellenállása alatt. Az MACD még tartja bullish jelzését a középvonala határán, a szint áttörése nagy lendületet adhatna a papírnak. Érdemes továbbra is figyelni rá, de egyelőre kérdéses maradhat a sikeres kitörés. A zöld emelkedő trendvonalig oldalazhat, illetve gyengülhet a következő pár napban az árfolyam, ha innen ismét felfelé tud indulni, akkor újra próbálkozhat a kitöréssel. Ezen túl a korábban áttört csökkenő trendvonal, illetve a 200 napos mozgóátlag jelentenek még fontosabb támaszokat 390 fölött.

Heti

380 fölött tartotta magát az elmúlt héten is az MTelekom árfolyama, a több hónapos ékből történő kitörés lehet az elsődleges feladata az elkövetkező hetekben. A csökkenő trendvonal karnyújtásnyira van, már ezen a héten is nekifeszülhet az akadálynak a papír. 380 letöréséig nem érkezik érdemi bullish jelzés, az MACD is a középvonaláról fordulhat, ha nem jön további gyengülés.  Összességében tehát pozitív kilátások mellett várhatjuk a folytatást, 400 fölött megindulhat egy komolyabb erősödő hullám fölfelé.