2024 július 21

390-et ostromolja az MTelekom – technikai elemzés

15 perces

Jó napot zárt az MTelekom, a 390-es érték fölé tudott kapaszkodni a nap végére, illetve ezen az értéken zárta a kereskedést. A szint áttörése még nem szignifikáns, ma próbálhat meg elpattanni innen a papír. Vár még rá érdemi akadály 400-ig, nem lesz tehát könnyű dolga, de a lélektani érték fölött már erősen pozitív irányba billenhet a technikai kép. 390 alá történő visszaesés esetén kisebb támasz a rövidtávú emelkedő trendvonal, 380 letörése pedig egyelőre kevésbé valószínű.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Érdemben tudott erősödni a távközlési vállalat árfolyama szerdán, a 200 napos mozgóátlag fölé is tudott szúrni. Az indikátorok meggyőző pozitív jelzésbe válthatnak, ha megtörténik a 390-es ellenállás szignifikáns áttörése, így jó esélyekkel mehet majd neki a csökkenő trendvonal és az 50 napos mozgóátlag párosának a papír. Izgalmas napok következhetnek tehát, a 400-as ellenállásig is juthat a folytatásban az árfolyam, ami fölött 415-höz is nyílhat tér hosszabb távon. Van tehát potenciál a papírban, de nehéz szint húzódik előtte.

Heti

Alaposan megizzasztotta a 380-as támaszt az elmúlt héten a távközlési vállalat árfolyama, végül azonban sikerült fölötte zárni a kereskedést pénteken. Ha a továbbiakban is kitart ez a szint, elkerülhető a gyengülés folytatása, a csökkenő trendvonal szignifikáns leküzdésével pedig erősödés is indulhat 400 fölé. Nem könnyű a feladat, az indikátorok sem mutatnak biztató jelzéseket egyelőre. Az MACD megpróbálhat fordulni középvonaláról, és elindulhat a vételi jelzés irányába, de ehhez is szükség lesz az említett csökkenő trendvonal áttörésére.