2024 május 26

Vágás határok nélkül: a VASS LASER forradalmasította a nagy méretű fémszerkezetek megmunkálását!

Többé nem jelent problémát a nehezen kezelhető fémprofilok precíziós vágása a gyártó vállalatok számára. A Vass Acélcsarnok Kft. legújabb csőlézer vágógépe végre megoldást kínál a nagy átmérőjű csövek, zártszelvények és profilok vágására.

A Vass Acélcsarnok Kft. közel 4 évtizedes alapítása óta az acélszerkezetek gyártásában és fémmegmunkálásban szerzett komplex tapasztalatot. A cég legújabb Jumbo LT24 típusú automata csőlézer vágógépévelolyan magas minőségű darabolási szolgáltatást tud biztosítani, amelyek a feldolgozandó anyagok tulajdonságai miatt korábban nehezen voltak elvégezhetők. A Jumbo LT24 csőlézer vágógép akár 300 kg/m súlyú, 20 mm vastagságú, 12 méter hosszú, és 610 mm átmérőjű csöveket és fémprofilokat is gyorsan és tökéletes precizitással darabol, és egyetlen művelet helyettesíti a méretre vágást, sorjázást, lyukasztást, fúrást és marást. Az egyedülálló 3D vágófej technológiának köszönhetően a furatok és menetvágások tökéletesen illeszkednek egymáshoz, kiküszöbölve az összeillesztési problémákat és garantálva a minimális tűréshatáron belüli gyártást.

A VASS LASER új eszköze és a csőlézer vágás legfontosabb előnyei más technológiákhoz képest:

  • speciális és nagy méretek vágására alkalmas
  • a megmunkált élek nem igényelnek utómunkálatokat és azonnal készen állnak a további műveletekre
  • a piszkos vagy rozsdás felületeken is eredményes megmunkálást végez
  • megbízható automata beállításokkal jelentős időmegtakarítást ér el
  • a vágások optimalizálásával a csövek végén keletkező hulladékot minimalizálja
  • a csöveket és profilokat megmunkálás előtt stabilan rögzítik, így az extra erőfeszítést igénylő munkadarabok vágását is pontosan és gyorsan végzik el
  • 3D tervező programmal előkészítik és azonnal gépre integrálják, majd a precíz megmunkálást termelésirányító szoftver támogatásával végzik
  • a csövek és profilok funkcionalitása és esztétikája nem sérül meg a csőlézer vágással

A nagyobb méretű és teherbírású gépek, mint az építőipari, mezőgazdasági gépek, vagy a nagy teljesítményű ipari berendezések gyártásakor a csőlézeres vágás lehetővé teszi a nagy szilárdságú acélcsövek és profilok, de a bonyolult geometriájú vagy kör keresztmetszetű idomok pontos és tiszta vágását, legyen szó akár szénacélról, rozsdamentes acélról vagy alumínium ötvözetekről.

A gépgyártásban a precizitást igénylő alkatrészek előállításához is használható, ilyenek akár a mozgó alkatrészek, hidraulikus rendszerek komponensei, vagy a gépek pontos illesztést igénylő szerkezeti elemei. A lézervágás a 0,5 mm-est tűréshatárok betartásával javítja a végső termékek funkcionalitását és hosszú távú megbízhatóságát, csökkenti a prototípusok és egyedi gyártmányok előállítási idejét és költségét. Az automatizált csőlézer vágó rendszer egzakt ismételhetőséget biztosít, ami különösen fontos sorozatgyártásnál és nagyobb projektek esetén.

A precíziós csőlézeres vágás pontossága a nagy teljesítményű gépek hűtőrendszereiben és folyadékvezetékeiben használt csövek gyártásakor szivárgásmentes illesztéseket képez, és a folyadékok optimális áramlását biztosítja. A VASS LASER ezzel az új eszközzel és gyártástechnológiával egyedülálló szolgáltatást tud biztosítani azokban az iparágakban, ahol a nagy teherbírású kész szerkezetek összeillesztési pontossága kulcsfontosságú, például az építőipar, a gépgyártás, az autóipar vagy a létesítményépítés területe.

Az építőipari vállalatok nagyméretű és nagy átmérőjű fémszerkezeteket gyakran használnak olyan projektekben, ahol a terhelhetőség kritikus tényező, mint például hídépítésnél, magasépítésnél, vagy nagyméretű ipari létesítményeknél. A csőlézer vágás precíziója biztosítja, hogy a szerkezeti elemek tökéletesen illeszkedjenek, növelve ezzel a szerkezet stabilitását és terhelhetőségét.

A VASS LASER technológiai előnye nem csupán a nagyméretű projektek megvalósításában nyilvánul meg. A vállalat precíziós 3D-s vágófejű plazmavágó gépe tökéletesen alkalmas arra, hogy akár 3000 mm x 6000 mm méretű fémlemezekből alkatrészeket kivágjon. Bármilyen lemezalkatrész fúró, maró vagy menetvágó műveletét elvégzi, ± 0.05 mm pontossággal.

A cég 2023-ban a GINOP_PLUSZ-1.1.2-21-2021-00010 projekt keretében vásárolta meg a Jumbo LT24 típusú automata csőlézer és a WPS-3006 3D-s plazma vágógépet. A gyártástechnológia fejlesztésével termelésük nagymértékű növekedést tud produkálni (160 t-ról 600 t-ra/hó).A feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatás összege 406.500.000 Ft. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

Vass Acélcsarnok Kft.
8154 Polgárdi-Bálintmajor
Tel.: +36 22 502 090
Email: [email protected]
www.vasslaser.hu

Támogatott tartalom