2024 április 16

Új vezetőség a Rábánál

December elején közgyűlést tart a Rába, ahol több fontos, és bizonyos szempontból váratlan döntést is keresztül terveznek vinni. Az egyik legfontosabb, hogy menesztenék a vállalatot ebben a formában 15 éve irányító Pintér István. A cégvezér 1980 óta dolgozik már a járműipari cégnél, vezetési feladatait 2005 óta látja el.

Az igazán izgalmas, hogy az utód a Takarékbank felügyelőbizottságának elnöke lesz minden valószínűség szerint. Hetzmann Béla emellett a Csabacast Kft. egyik tulajdonosa is egyébként. Emellett az igazgatóságot, illetve a felügyelőbizottságot, valamint az auditbizottságot is megújítják. A felügyelőbizottság élére Lepsényi István kerül majd várhatóan A pontos oka nem ismert a lépésnek, a december 3-án esedékes rendkívüli közgyűlés után talán több részletet megtudhatunk majd a hatalomátadás miértjéről és pontos céljairól.

A Rába Nyrt.-ben egyébként 75 %-os tulajdonos az állam, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által. Így egyértelmű, hogy az általuk, fő részvényesként napirendre tűzött pontokat meg is szavazzák majd, emiatt az eredmény kapcsán sok kérdésünk nem lehet. Annál inkább érdemes lesz követnünk, hogy hogyan változik meg esetlegesen a Rába alapvető iránya, a nem túl nagyszámú közkézen forgó részvény tulajdonosainak ez lehet a legfontosabb.

www.napi.hu www.bet.hu