2024 július 25

Új hajóval készül a Carnival 2021-re

A Finnország hidegébe burkolózva építenek egy gigászi, 6500 vendég befogadására képes óceánjárót a Meyer Turku hajógyár munkásai. A hajó gyártási költsége 950 millió dollár és a Mardi Gras nevet fogja viselni oldalán, ha egyszer elkészül. Ennek a határideje a tervek szerint 2021 tavasz, amikor feltehetően a koronavírus még nem fogja megengedni a cégnek az aktív üzemeltetést, de már dolgoznak a vakcina alapú jegy értékesítésen.

A hajó végleges simításai már folyamatban vannak, jelenleg az átadási folyamat elején járnak. Sietségre nincs okuk, de a Carnival szeretné minél hamarabb elkészíteni a marketing anyagokat a leendő utasai számára. A hajó csak a „Fun Ship” becenévre hallgat, a rengeteg szórakozást nyújtó fedélzete miatt.

Miért annyira nehéz egy hullámvasútat építeni egy hajóra?

A legnagyobb problémát a rezgés okozza, amit sok vidámparkban tapasztalni lehet akár pár száz méterről is. Egy hajó esetén ez különös problémákat vet fel, hiszen nem csak az utasok nyugalmas és kényelmes utazása jelenthet problémát, de biztonsági kérdéseket is felvet.

Érdekességek:

A hajó 180,000 tonnát nyom és földgázhajtású, melynek eredményeképp 95 százalékkal kevesebb károsanyagot bocsát ki. Egy privát medencés luxus lakosztály 7000 dollárba kerül egy hétre.

A Carnival árfolyama nem tért magához a koronavírus okozta leállást követően így számukra létfontosságú lesz 2021.