2024 július 25

Tovább emelkednek a tőzsdék

Az idei év kifejezetten jól indul a tőkepiacok számára, a befektetők töretlen optimizmusa tovább folytatódik. Jól megágyazott a mai emelkedésnek a tegnapi amerikai részvénypiaci rally. A NASDAQ hatalmas emelkedést mutatott fel, történetében először 13000 pont felett járt a részvényindex. Jól teljesített a többi index is, illetve a klasszikus sláger egyedi papírok, mint például a Tesla, amelynek szárnyalása Elon Muskot a világ leggazdagabb emberévé tette a tegnapi nap végére.

DAX-réssel fel nyitás

Ennek megfelelően ma réssel felfelé nyitott a német tőzsdeindex, a DAX. Bőven 14000 pont felett jár a részvényindex árfolyama, itt is folyamatosan új történelmi csúcsokról beszélhetünk. Technikai szemmel nézve ugyanakkor némi túlvettséget láthatunk a rövidebb idősávokon; a hosszabb távú emelkedő trend azonban stabil és sértetlen, vélhetőleg jelentős ellenkező irányú impulzus lenne szükséges ahhoz, hogy ez megváltozzon.

BUX-töretlen emelkedés

Budapest Értektőzsde (BÉT)

A magyar tőzsde is nagyon pozitív hangulatban tölti a hét utolsó kereskedési napjának eddig eltelt részét. A Mol az elmúlt napok szárnyalása után ma nagyon jelentős réssel nyitott, az árfolyama elérte a 2480-as árfolyamot, onnan azonban lefordult. Ez nem lehet meglepő, rövidtávon extrém túlvetté vált az árfolyam. Az OTP a tegnapi erős zárás után folytatja a jó teljesítményét, már 13800 fölé emelkedett az árfolyam, ami fontos technikai szint. Emelkedik a Magyar Telekom 2 % körüli pluszban az árfolyam, de a Richter is pluszokkal indította a mai kereskedést.

Kispapírok-kisebb korrekció

Az elmúlt napok és hetek sztárpapírjai azonban kisebb korrekciót mutatnak; kisebb mínuszban a Masterplast, a Rába és a Waberer’s árfolyama is. Nagyobb fordulatról azonban egyáltalán nem beszélhetünk egyelőre: minimális az 1-2 % közötti esés az elmúlt hetek elképesztő rallyjához képest.

www.investing.com www.bet.hu