2024 április 22

Reggeli Hírlevél – 2021.04.08.

Belföld

BUX: ugrás után visszaesés 

Semleges, talán némiképp pozitív napot zárt a BUX szerdán, és egyelőre úgy tűnik, hogy a középső Bollinger-szalag elég stabil támasz tud lenni ahhoz, hogy visszafordítsa a gyenge korrekciót. Fundamentális szempontból nem várhatóak nagy események, így inkább a technikai eszközök mozgathatják az árfolyamot, így nem lenne meglepő néhány napnyi optimizmus, emelkedés így a visszapattanást követően.

Lassú araszolás a MOL árfolyamában 

Egyelőre még csak próbál magához térni a hónapnyitó esés után a MOL árfolyama, de egyelőre úgy tűnik, hogy azért mutat biztató jeleket a papír, ez jól látszik a tegnapi 0,4%-os emelkedés után, ami 2172 forintos záróárat jelentett. Technikai szempontból lehet még területe az emelkedésnek, és fundamentális szempontból sem lenne meglepő a korrigálás, hiszen az olaj árának csökkenése megtorpant az utóbbi napokban.

Továbbra is esik a Richter 

Ahogy az utóbbi néhány napban megszokhattuk, tegnap is gyengélkedett a Richter, ami 0,4%-os esést, és 8965 forintos záróárat jelentett. Technikai szempontból lényeges lehet, hogy ezen a szinten húzódik egy erős támasz. A forgalom nem volt kiemelkedő, de így is a második legforgalmasabb papír volt tegnap, ami nem biztos, hogy kedvező jel. Egyelőre oldalazást várnék az árfolyamtól a következő napokban, és a korrekció lassú ellaposodását.

Áttöri a 360-as szintet a forint? 

Komoly meglepetésre úgy tűnik, hogy a hazai deviza megbirkózik a 360-as szint adta kihívásokkal is, és tegnap komoly erősödést bemutatva egészen 358,50-es szintig csökkent a keresztárfolyam. Valószínű, hogy ez a mozgás főként pénteki inflációs adatnak szóló pozitív várakozás jele. Az euróval szemben 359,78-on, a dollárral szemben 303,21-en zárt a forint.

Külföld

Pozitív tartományban zárt mind a három index

Nehezen döntötték el az indexek az irányt, láthattuk őket mind pluszban, mind mínuszban, végül azonban a bikák nyertek és zöld tartományban zárt a három nagy amerikai index. A Dow 0,02%-ot emelkedett és 33 439 ponton zárt, az S&P 500 0,13%-ot erősödött és 4 079 ponton fejezte be a napot. A Nasdaq növekedett a legnagyobbat, 0,27%-ot, így 13 614 ponton zárt. Zöldbe borult a futures. A Dow 0,27%, az S&P 500 0,55%, a Nasdaq 0,91% pluszban van.

Továbbra is tartja magát a tervhez a Fed

A Federal Reserve közzétette jegyzőkönyvét a márciusi üléséről, amely során továbbra is fenntartotta az alkalmazkodó politikát. Az ülés tisztviselői azt mondták, hogy a monetáris politikát csak az eredmények elérése után változtatják meg, és az előrejelzések alapján nem igazítják ki.

1 dolláros célár jött ki az AMC-re

Az AMC Entertainment részvényeinek árfolyama csökkent szerdán, miután a Loop Capital elemzői megismételték a részvény eladási besorolását és 1 dolláros célárát. Az AMC részvényei tegnap 3,43%-kal, 9,9 dollárra csökkentek. 2021-ben a részvény árfolyama több, mint négyszeresére nőtt (350%-kal), még úgy is, hogy az elmúlt hónapban csökkenő trendben volt az árfolyam, miközben a COVID-19 lezárásai továbbra is gátolják a filmipart.

Németországban is kezd visszatérni az erős ipar?

A német feldolgozóipari megrendelések a vártnál nagyobb mértékben emelkedtek februárban. A feldolgozóipari megrendelések korrigált értékben 1,2%-kal nőttek a februári havi adatokhoz képest, a januári felülvizsgált 0,8%-os növekedés után. A közgazdászok arra számítottak, hogy a februári megrendelések 1,0%-kal növekednek márciusban. Az új megrendelések februárban 5,6%-kal voltak magasabbak szezonálisan és naptárhatástól megtisztítva 2020 februárjához képest, amikor még nem voltak a koronavírus-járvány miatti korlátozások Németországban.

Napi Feri

Jó reggelt! ‘Kopasz kinek nincs haja és ej nekem nem adott dúsat belőle az ég, de ha hajmosás a kérdés: nekem e kevés épp elég!’ – így tudnám jellemezni a helyzetet (gyors, verselő rögtönzéssel) – 2018.05.10.