2024 július 25

Nincs nagy elmozdulás a tőzsdéken

Nemzetközi

A tegnapi nap viszonylagos nyugalomban telt mind az európai, mind az amerikai tőzsdéket tekintve. A tengerentúli indexek és a német DAX index is történelmi csúcsa közelében tartózkodik, az év végéhez közeledve nagyon jelentős mozgást nem mutatnak a részvények. A koronavírussal kapcsolatban továbbra is az új mutáns terjedése, illetve a vakcina a legfontosabb tényező. Mindezek tükrében jelen állás szerint pozitív nyitás lehet az európai tőzsdéken, de nem jelentős mértékben.

BÉT

A magyar tőzsdén viszont egyre csak fokozódnak az izgalmak. Bár nem a ble chipek terén, azok ugyanis igazán jelentős elmozdulást nem mutattak még a héten. A Molra ugyanakkor ahogy korábbi cikkünkben is felhívtuk a figyelmet, érdemes lehet figyelnünk, ugyanis az olajcég nem tudta egyelőre megtartani tegnap a 2200 forint feletti szinteket. Az OTP esetében pedig a 13000 forintos lélektani támasz tartása biztosíthat lehetőséget az arról való későbbi elrugaszkodásra.

A kispapírok esetében viszont annál inkább érdemes figyelni: A rába, a Waberer’s, a Masterplast és az Opus jelentős emelkedést mutat. Utóbbinak tegnap volt a legjobb napja, ugyanis a Titász megvásárlásának hírére a 300-as szint fölé emelkedett az árfolyam, jelentős napon belüli emelkedést maga mögött tudva. A Masterplast részvényeseinek sincs oka panaszra: 2000 forint fölé emelkedett a részvény árfolyama, ebben nagy szerepe van a cég által belebegtetett esetleges januári bejelentések várásának is. A Rába a vezetőségváltás miatt továbbra is az egyik sztárpapírja a tőzsdének.

www.bet.hu