2024 április 16

Nagyon izgalmas péntekre számíthatunk

OTP, MOL, Richter jelentés

A hét utolsó munkanapján hajnalban fogja közzé tenni a három legnagyobb tőzsdei vállalat a negyedéves jelentését. Az elemzők mind a három vállalat esetén növekedésre számítanak az előző negyedévhez képest, azonban az egy évvel ezelőtti negyedévhez képest visszaesést jósolnak. A visszaesés mértéke szinte borítékolható, mert a reálgazdaság nem tudott visszaállni a vírus előtti teljesítményéhez, azonban a különbség mértéke vállalatonként eltérhet.

OTP negyedéves jelentések

Az OTP az elmúlt félévek során rendszeresen felülmúlta a várakozásokat kivéve a májusi alkalommal, amikor a legnagyobb lezárásokat okoztak veszteségeket a cégnek.

MOL negyedéves jelentések

A MOL életében nem csak a koronavírus járvány okozott nehézségeket, hanem az olaj rekord alacsony árfolyama is. A folyamatos keresleti hiány és a magas termelési számok eredménye az lett, hogy a világ minden olajipari vállalata árfolyam, bevétel és nyereség kiesésben szenved. A MOL lehetőségei nem javultak az év során, de a nyári rövid vakációk miatt jelentősen jobb számok várhatóak, mint az előző negyedévben.

A Richter életében nem okozott visszaesést az koronavírus járvány, sőt extra bevételre is szert tehettek a fokozódó gyógyszer vásárlási programok miatt. A Richter a nyár folyamán az államtól támogatást kapott a Remdesivir nevű gyógyszer készítésére, mellyel enyhíteni lehet a koronavírus tüneteit, azonban ez nem lesz része a negyedéves jelentés számainak.

Elnökválasztás

Az eredmények bizonyos államokból nagyon lassan érkeznek így továbbra is nagy a bizonytalanság. Az elmúlt éjszaka során kiderült, hogy Biden győzelme mégsem annyira biztos. Ennek oka, hogy Arizona államban Trump tudott nagyot hozni a lemaradásán a levélszavazatok miatt, míg Georgia államban Biden. Nevada állam szavazatai pedig eldönthetik, hogy melyik párt jelöltje nyerheti a választást. Ezen a linken látható a jelenlegi helyzet.