2024 április 22

Mekkora a zuhanás ma a nemzetközi piacokon?

S&P 500

Az amerikai legnagyobb 500 céget mérő index eddig a második leggyengébben teljesítő index Amerikában. Az értéke már 1 százaléknál is nagyobb mínuszban van. Ez egy 40 pontos elmozdulást jelent és így jelenleg 3450 pont környékén mozog. Az esés továbbra sem olyan jelentős, hogy pániknak lehessen nevezni, de az elmúlt napok pozitivitásához képest nagyon gyenge volt.

Nasdaq 100

A növekedési ütemben lévő tech-vállalatok fellelési helyéül szolgáló szilícium völgyi index rendszerint meghatározza a negatív trendeket. Ebben ma is nagy szerepet vállal, ugyanis teljesítménye már az 1,3 százalékos mínuszban van.

Dow Jones 30

A 30 legnagyobb cég teljesítményét mérő index jobban állja a megpróbáltatásokat, mint a két nagyobb csoportot gyűjtő párja és 1 százaléknál kisebb mértékű az elmozdulása.

FTSE 100 & DAX 30

Az angol piac mérőszáma ma messze alulteljesítette Amerikát, de sokkal kevésbe sérült, mint a német vezető index. A német indexet 3 százalék közelébe esett, ami az elmúlt időszak egyik legnagyobb esése. A mai negativitás legnagyobb vesztese egyértelműen a német tőzsde volt, így várható a közeljövőben a pozitív korrekció.