2024 február 29

Korrigáltak az amerikai indexek a múlt heti esést követően

A piaci szereplők rövid távú kereskedelmi zűrzavarra és jelentős mértékű, hosszú távú politikai változásokra számítanak. Az adókkal, a kormányzati kiadásokkal és a kereskedelmi szabályozással kapcsolatos kérdésekben, nagy különbségek lesznek attól függően hogy Donald Trump vagy demokrata kihívója, Joe Biden nyeri a Fehér Házért folytatott versenyt.

Biden előrébb jár az országos közvélemény-kutatásokban, de a csatatér államokban szoros a verseny, amely Trumpnak jelenthet előnyt. A választók szavazati hajlandósága rendkívül magas, így a közvélemény kutatásoknak sok elemző szerint nem érdemes nagyobb figyelmet szentelni. Vagy mindent tudunk, vagy semmit. A befektetési bankok szerint a részvénypiacokon a közeljövőben magas volatilitás lesz várható, mert kicsi esélyt látnak arra, hogy kedden este lesz eredmény.


Click the map to create your own at 270toWin.com

„A kereskedők megpróbálják azt az képet festeni, hogy az eredméynhirdetés már önmagában sikernek tudható be, hisz nagy vita folyik arról, hogy esetleg Trump nem fogadja el Biden győzelmét.” – mondta Rick Meckler, a New Jersey-i New Vernonban található Cherry Lane Investments partnere.

A piac jelenleg inkább Biden győzelmét árazzák be, amely várhatóan hatalmas költségvetési ösztönzőket eredményez és előtérbe heylezi a zöld energiát. Az elmúlt hetekben a napenergia-részvények, mind az nagy és a kis vállalatok esetén is szárnyalni tudtak ebből kifolyólag.

A kevésbé valószínű szenárióra is építettek kosarat a befektetők: a JP Morgan, a Bank of America (NYSE: BAC), a Wells Fargo (NYSE: WFC) és a Citigroup (NYSE: C) részvények tartoznak „Trump kosarában”. A Wall Street-i hitelezők részvényei körülbelül 1% -kal emelkedtek a a hétfői kereskedés előtti órákban, tehát a bizonytalanság fokozódik a piacokon.

Miután az S&P 500 pénteken nagyon negatív hetet zárt maga mögött, közel hathetes mélyponton, Hétfőn 1 százalék feletti erősödéssel kezdte a kereskedést. A múlt heti esés oka a technológiai mega papírok negyedéves jelentéseinek gyengélkedése volt többek között, de szerepet játszott, hogy a koronavírus esetek ismét növekedtek az Egyesült Államokban és Európában.

A Wall Street félelemmérőjeként ismert CBOE volatilitás index hétfőn csökkenni tudott, miután a múlt héten közel öt hónapos csúcsra emelkedett. A csökkenés mértéke nem számot tevő, így a ezen a héten nagy ugrásokra is számíthatunk.

Az Apple, a Facebook és az Amazon.com 1% és 1,7% között emelkedett, miután múlt héten nagyot estek a papírok értékei.

Az Estee Lauder (NYSE: EL) 4,7 százalékkal emelkedett, miután a kozmetikai vállalat felülmúlta a negyedéves eredmények becsléseit, kihasználva az erős kínai keresletet és a bőrápolási termékek online megrendelésének növekedését.