2024 április 16

Ingatlanüzemeltető céget vásárolt az Akko Invest

Többek között erről döntött saját hatáskörben az Akko igazgatótanácsa a koronavírus-járvány kapcsán meghirdetett korlátozások miatt az eredetileg hétfői napra összehívott rendkívüli közgyűlés előzetes előterjesztéseinek megfelelően.

További, jelentős növekedési terveinek megvalósítása érdekében az Akko Invest alaptőkéjének maximum tízszeresére történő felemelésének lehetőségéről is határozott. A két évre szóló felhatalmazás alapján a tőkeemelés során kibocsátandó új törzsrészvények kibocsátási értéke az erről szóló döntést megelőző száznyolcvan nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagára vagy a megelőző háromszázhatvan nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagára közül a magasabb.

A NEO 2019-ben 23,3 milliárd forintos árbevételt és 1,5 milliárd forintos EBITDA-t ért el, az előzetes adatok alapján a vállalat 2020-ban is folytatta a növekedést. Jelenleg a Wing Csoport tulajdonában álló NEO dinamikus növekedési pályán mozog, árbevételét 2015 óta közel megduplázta, és a jövőben az organikus növekedés mellett akvizíciókat és új szolgáltatások bevezetését tervezi. Az Akko ezzel a lépéssel történetének legnagyobb akvizícióját hajtja végre, és jelentősen növelheti a kezelt vagyona nagyságát. A vállalat célja a továbbiakban is a részvényesi érték maximalizálása. A tranzakciót az AKKO saját és banki forrásból fedezi, a záráshoz a banki finanszírozás rendelkezésre állása még szükséges, mellyel kapcsolatban előrehaladott tárgyalások folynak.