2023 december 03

Hobbi nélkül nem élet az élet!

Dragomán György, egyik legnevesebb és legtermékenyebb kortárs írónk szerint nem lehet olyan életünk, hogy naponta legalább fél óra ne jusson arra, hogy olvassunk. Ezt az elgondolást viszont bőven ki lehet terjeszteni az élet egyéb területeire is, így nyugodtan kijelenthető az, hogy csak úgy érdemes élni, hogy naponta legalább fél óránk jut egy-egy olyan tevékenységre, amely feltölt minket, ami örömet okoz, ami kikapcsol.

Hogy ez kinek mit jelent, teljes mértékben egyénfüggő, így míg van, aki zenét hallgat elmélyülten, akár audiofilként is, mások másban lelik meg az örömüket: sport, kézimunka, sütés-főzés, barkácsolás, filmnézés vagy akár a Forma 1. A lényeg, hogy legyen valami, ami csak rólunk szól. Amit csak azért csinálunk, mert élvezzük.

A millió inger kora

Tagadhatatlanul felgyorsult világban élünk. Annyi inger ér minket egyetlen nap alatt, mint például egy középkori embert rövid élete egésze alatt. Sőt, a szüleink sem fogyasztottak annyi információt, mint mi magunk. A napi híreket éppen ezért érdemes okosan fogyasztani, hogy ne temessen maga alá bennünket az információk hömpölygő áradata. A Hírek Ma hírgyűjtő portál ebben igyekszik a modern kori ember segítségére lenni.

Mivel milliónyi híroldal működik, ezért óhatatlanul feltámad bennünk az inger arra, hogy minél többet megnézzünk közülük. Fontos ez többek között azért is, hogy kiegyensúlyozott képet kapjunk egy-egy történésről. Mert bármennyire is szeretnénk, a sajtó mint olyan sosem lesz teljesen független, így akár bal-, akár jobboldali hírportálokat nézünk, bizony kicsit másabb olvasatban tálalják a híreket. A gondolkodó ember sajátja, hogy a megfelelő helyekről összegyűjti az információt, összehasonlítja, feldolgozza.

Hogy ne kelljen ehhez naponta négy-öt-hat vagy akár még több híroldalt magunknak szemlézni, érdemes a profikra hagyatkozni. A fent említett hírportál csakis olyan oldalakat idéz, akik megbízhatóak, így nekünk már csak gyorsan pásztáznunk kell a híreket, és percek alatt képbe kerülünk.

Így jut idő a hobbinkra is!

Ha ugyanis nem a hírek olvasásával töltünk el napi több órát, illetve nem gyötörjük magunkat feleslegesen hírolvasással, akkor jóval több időnk jut arra, hogy a hobbinknak hódoljunk.

Sőt, a témában akár napi szinten célzottan olvashatunk – természetesen érdeklődési körünk szerinti lebontásban. Így a Hírek Ma oldalán a következő hobbik művelői csemegézhetnek:

  • A kultúra, a film és a színház mind külön helyet kapott.
  • A sport rajongói sem maradnak információ nélkül, a Forma 1 és a foci iránt rajongók pedig külön rovatot is kaptak.
  • Persze a technika és a tudomány vívmányai iránt érdeklődők sem maradnak hírek nélkül.

Legyünk képben!

Az egyik legjobb dolog, amit tehetünk, hogy minél több területen tájékozódunk. Persze nem kell, hogy polihisztorok legyünk, de a világ és kis hazánk történései, valamint a hobbinknak és az érdeklődési körünknek megfelelő területek híreit és változásait érdemes napról napra követni – természetesen a Hírek Ma hírgyűjtő portál hathatós segítségével.