2024 május 29

Az egységes összhatás érdekében vásárolj étkezőszék szetteket!

Az étkező, akár különálló, akár a konyhával vagy nappalival egybenyitott, minden otthon központi része, a családtagok és barátok találkozóhelye, itt zajlik az élet, ez a családi reggelik, társasági étkezések helyszíne.

Stílusa illeszkedik az otthon többi részéhez, bútorait, az asztalt és a székeket ennek megfelelően választjuk. Ízlésünk és részben a trendek határozzák meg, hogy milyen bútordarabokat választunk, azonban időről időre szükség lehet a kopásnak jobban kitett székek megújítására. Mutatjuk, hogy milyen szempontok szerint válassz!

Kényelem vs. esztétika

Társaságban jobban esik minden falat, ennek megfelelően az étkezések fontos családi és társasági események, amelyeknek igyekszünk megadni a módját. Étkező kialakításához látogass el a Dublino Home-hoz, ahol beltéri étkezőszékek széles kínálatából választhatod ki az igényeidnek megfelelő minőségi anyagokból, változatos stílusokban készült darabokat!

Egy kanapé, egy fotel, de az étkezőszékek kiválasztásánál is nagy hangsúlyt kap az esztétika, és ennek árnyékában hajlamosak vagyunk megfeledkezni a funkcióhoz szorosan kapcsolódó kényelemről. Pedig a komfort, az ergonómia lényeges jellemzők, amelyek jelentőségét hosszabb használat közben érezzük igazán.

Az ülőfelület szélessége, magassága, a háttámla magassága és dőlésszöge, a karfa vagy annak hiánya mind olyan sajátosságok, amelyekre a vásárláskor különös figyelmet kell fordítani kényelmünk érdekében. Persze az esztétikáról sem kell lemondani, a széles választékban bizonyára találni minden szempontnak megfelelő darabokat. 

Válassz a szokásaidnak megfelelően!

Amikor étkezőszéket választasz, figyelembe kell venni az étkezési szokásaidat, valamint azt, hogy meglévő asztalhoz van szükséged székekre, vagy új asztalhoz, esetleg asztallal együtt vásárolnál. Ahogy az sem mindegy, hova kerülnek, a konyhába vagy egy stílusosan berendezett étkezőbe, amit a család csak az ünnepi étkezések alkalmával használ. Ez meghatározó a szék anyaga szempontjából is. A kárpitozott székek jobban illenek egy étkezőbe, míg a fa székek egy konyhában jobban mutatnak, illetve praktikusabbak. De az is befolyásolhatja a választást, hogy milyen a család összetétele. 

A rendelkezésre álló helyet mindig vedd figyelembe a választásnál, hiszen egy nem megfelelő méretű szék korlátozza a használatot. Ne csak az asztal magasságához válassz, hanem azt is nézd meg, kényelmesen elférnek-e a kiválasztott székek egymás mellett.

Csomagban kedvezőbb

Amennyiben a harmonikus megjelenésre szavazol, és több egyforma székre van szükséged, érdemes megnézni, hogy a kiszemelt darab kapható-e csomagban, ugyanis így jelentős összeget takaríthatsz meg. Nagyszerű lehetőség ez a meglévő székek cseréje esetén, illetve akkor, ha bővíteni szeretnéd az ülőhelyeket. 

Csak nagyobb események esetén használt pótszékek esetén, ha a tárolásra helyet kell találni, azt is nézd meg, hogy rakásolhatók-e a kinézett étkezőszékek, hiszen úgy kisebb helyet igényelnek.