2024 július 23

AutoWallis – Új márkanevet adtak a flottavezetési tevékenységnek

wigo fleet márkanév alatt folytatja flottakezelési tevékenyégét az AutoWallis Csoporthoz tartozó Nelson Flottalízing. A márkanévváltással párhuzamosan az AutoWallis Csoport több mobilitási szolgáltatáshoz kapcsolódó tevékenységét egy vállalatban vonja össze a szinergiahatások hatékonyabb kihasználása és a még magasabb ügyfélélmény érdekében. A lépéssel Magyarország első integrált mobilitási szolgáltatóját hozza létre a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett AutoWallis.

Nevet vált a piac meghatározó flottakezelői közé tartozó Nelson Flottalízing Kft. kapcsolódó tevékenysége, így az AutoWallis flottakezelési szolgáltatása júliustól wigo fleet néven érhető el az ügyfelek számára. Az AutoWallis számára a wigo márkanév tavalyi bevezetése, valamint a wigo név alatt elérhető szolgáltatások bővítése olyan szinergiákra ad lehetőséget, mint például a rugalmasabb flottakialakítás, a keresztértékesítés, az üzemeltetés hatékonyságának további fejlesztése, vagy a tudás- és technológiai transzfer. Ilyés Péter, az AutoWallis Csoport Mobilitási Szolgáltatások Üzletágának vezetője kiemelte: a wigo márka flottakezelési szolgáltatásokkal történő bővítése lehetőséget biztosít arra, hogy mobilitási szolgáltatásaik egy részét olyan egységes név alá rendezzék, mely minden piacon azonos jelentéstartalmú.

A wigo fleettel egy hosszú távon meghatározó flottakezelő szolgáltatás jön létre, amely ötvözi a korábbi márka meglévő értékeit, az AutoWallis Csoport nagyvállalati hátterét és a wigo innovatív, digitális megközelítését. A márkanévváltással párhuzamosan egy cégben egyesíti flottakezelő és carsharing szolgáltatását az AutoWallis Csoport, így a wigo carsharinget üzemeltető Wallis Autómegosztó Zrt. beolvad a Nelson Flottalízing Kft-be. Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója a lépés kapcsán elmondta: a flottakezelés és a carsharing egy cégbe olvasztásával tovább javul az AutoWallis hatékonysága, így például jelentős szinergiák érhetőek el az autók beszerzésében és üzemeltetésében is. A flottakezelő és carsharing szolgáltatások egy cég alá rendezésével Magyarország első komplex mobilitási szolgáltatóját hozzuk létre, mely jól illeszkedik meghirdetett stratégiánkba, növekedési terveinkbe – tette hozzá.