2024 július 25

A magyar piacot jó hangulat jellemzi hétfőn

BUX

Az amerikai piacok zárva tartásának ellenére az index futures termékeiket ma is lehet kereskedni. Ezek mind negatívan indították a napot, melynek hatása lehetett a BUX-ra is. 44000 pont alatt is járt a délelőtt folyamán többször is a BUX index, de 12 után elkezdték a pozitív irányába terelni az árfolyamot. 13:00-ra már 44500 pont fölé tudott emelkedni ezzel 0,7 százalékos erősödést mutatva.

A BUX árfolyama a mai napon 1 perces gyertyákkal

OTP

A nemzetközi árfolyamokat figyelembe véve a bank szektor felülteljesítése várható a héten. Az OTP ennek az előrejelzésnek megtestesítője és a reggeli stagnálást követően megtörte a napok óta tartó gyengülő trendet. A mai emelkedése eddig 0,8 százalék és 14.000 forint környékén mozog, rendkívül alacsony forgalommal.

Az OTP árfolyama 1 órás gyertyákkal szemléltetve

MOL

A mai nap legjobban teljesítő Blue Chip papírja a hazai benzinkút hálózatunk. Az árfolyam már, 1,2 százalékkal van feljebb a péntekihez képest és a forgalom közel 30 százalékkal nagyobb, mint az általánosságban nagyobb forgalmat generáló OTP-ben. Az emelkedés egyik oka a folyamatosan javuló olaj piac teljesítménye, illetve a a hasonló szektorban működő nemzetközi cégek emelkedése is lehet.

Az MOL árfolyama 1 órás gyertyákkal szemléltetve

Small- és mid-cap

Az ENEFI az egész BÉT legjobban teljesítő papírja a hétfői napon. Az első emelkedési hullám akkor történt, amikor a román bíróságon a cég javára döntöttek egy több önkormányzatot érintő fizetési perben. A vállalat több város és község gázvezetékén végzett munkálatokat évekkel ezelőtt, melyeket rendre nem fizették ki a román városok önkormányzatai. Az ügyben pert indítottak, melyet most az ENEFI nyert sikeresen. Azóta folyamatosan növekszik a forgalom a papírban és az árszintje is magasabbra került. A leggyengébben teljesítő papír a Forrás/OE

Az ENEFI árfolyama 1 órás gyertyákkal szemléltetve