Az Airbnb társalapítója, Joe Gebbia csütörtökön bejelentette, hogy lemond a cégnél betöltött szerepéről, hogy más projekteket fedezzen fel.

Gebbia a 2007-es alapítás óta dolgozik a vállalatnál, és elmondta, hogy továbbra is tagja marad az Airbnb igazgatótanácsának. Ő az első a három eredeti alapító közül, aki lemond. “Alapos megfontolás után úgy döntöttem, hogy visszalépek az Airbnb-nél betöltött főállású operatív szerepemtől” – írta Gebbia az alkalmazottaknak írt levelében. “A váltás elsődleges oka az, hogy ez az egyetlen vállalat, amelynek felépítésében részt vettem, és az agyam tele van újabb ötletekkel, amelyeket a világra hozhatnék.”

Az Airbnb által közzétett levélben Gebbia azt írta, hogy visszavonul, hogy más dolgokra koncentrálhasson. Elmondása szerint más projektekre is időt szán, és megemlítette a dokumentumfilmkészítést, a jótékonysági tevékenységeket és “az Airbnb-t kiegészítő terméket”. Gebbia visszagondolt a vállalat kezdeti éveire, amelyet elmondása szerint az inspirált, hogy egy főbérlő megemelte a lakbért a San Franciscó-i lakásban, amelyet egy lakótársával közösen használt. Gebbia elmondta, hogy továbbra is az Airbnb.org igazgatótanácsában fog tevékenykedni, egy olyan nonprofit szervezetben, amely azon dolgozik, hogy válsághelyzetekben, többek között a Covid-19, természeti katasztrófák és globális konfliktusok által érintettek számára lakhatást biztosítson. Az Airbnb.org legutóbbi projektje az ukrajnai háború elől menekülő több mint 28 000 embernek biztosított ingyenes, ideiglenes szállást.

Forrás: https://www.cnbc.com/2022/07/21/airbnb-co-founder-joe-gebbia-is-stepping-down.html