Csak péntek reggel több mint 450 ezer kijevi háztartás maradt áram nélkül, csütörtök este országos szinten több mint 4.5 millió ember volt érintett.

A Bloomberg beszámolója szerint egyre több háztartást érint Ukrajnában az egyre nagyobb gondot jelentő áramkimaradás. Az elmúlt időszakban az orosz támadások közkedvelt célpontja volt az ukrán energiahálózat és infrastruktúra, melyek következtében egyre gyakoribb az áram- és fűtésszolgáltatás kimaradása.

Vitalij Klicsko Kijev polgármestere péntek délelőtt közölte, hogy ma reggelre már több mint 450 ezer háztartást érintett az áramkimaradás csak az ukrán fővárosban. Ez a szám másfélszer magasabb, mint az elmúlt napokban látott érték – tette hozzá.

(www.shutterstock.com)

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tegnap este elmondta, hogy Kijevben és 10 másik régióban csütörtök estére már több mint 4.5 millió ember maradt áramszolgáltatás nélkül. Az energiakrízis egyre súlyosabb gondot jelent a háború sújtotta Ukrajnában, az áram mellett sokszor a fűtésszolgáltatás is kimarad. Az ukrán elnök azt is hozzátette, hogy „az orosz terrornak erőteljes globális válaszcsapást kell kapnia, és határozottan úgy gondolom, hogy meg is fogja kapni”.

Forrás: Bloomberg

Borítókép forrása: Shutterstock