Rendkívüli Hírek:

2024 február 22

Íme a Budapesti Értéktőzsde új elnöke

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) rendkívüli közgyűlésén Virág Barnabást, a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért, pénzügyi stabilitásért és nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnökét választották meg a BÉT új elnökének – közölte az értéktőzsde csütörtökön.

Virág Barnabás igazgatósági elnöki és tagi megbízatása a BÉT 2026. évi rendes közgyűléséig, de legfeljebb 2026. május 31-ig szól. A vezérigazgatói feladatkört a továbbiakban is Végh Richárd látja el. Az új elnök irányítása alatt folytatódik a tőzsde piacfejlesztési stratégiájának végrehajtása. Virág Barnabás az elnöki tisztségben Patai Mihályt váltotta, aki 2019. és 2023. között eredményesen teljesítette a kinevezése célját képező, a BÉT nyilvánosan működő részvénytársasággá válását és tőzsdei bevezetését magában foglaló stratégiát – írják a közleményben. Virág Barnabás a közlemény szerint kiemelte az elmúlt évek tőkepiacfejlesztési stratégiájának eredményeit. Továbbá támogatásáról biztosította a BÉT stratégiájának végrehajtását a további célok elérése érdekében – közölte a távirati iroda.

A BÉT új elnökét, Virág Barnabást 2020. június 22-én nevezték ki a Magyar Nemzeti Bank alelnökének. Alelnöki megbízatását megelőzően az MNB monetáris politikáért és közgazdasági elemzésekért felelős ügyvezető igazgatója, 2013 és 2015 között pedig az MNB közgazdasági elemzésekért felelős igazgatója volt, 2017-ben Popovics Sándor díjban részesült – ismertette a BÉT közleményében.

Borítókép: Shutterstock