2024 május 20

Civita Group – pénteken indul a kereskedés

Pénteken indul a kereskedés Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a Civita Group Nyrt. részvényeivel. Nem is egy kis cég érkezik most a budapesti parkettre, a jegyzés alapján ugyanis 9,2 milliárdra rúg a Civita piaci kapitalizációja.

Civita Group – 30 éves múlttal a tőzsdére

Ha nem ismernénk az új céget, a vállalat honlapjáról megtudhatjuk, hogy mivel is foglalkozik az eredetileg családi vállalkozásként induló cég: „A CIVITA cégcsoport 30 éve működteti Közép-Európa egyik legnagyobb kukoricamalmát. Az egészség-tudatos és free from élelmiszereket gyártó Civita Group Nyrt. elkötelezett a fenntartható jövőért. A CIVITA sikerének kulcsa a folytonos innováció és megújulási képesség, a piaci igényekre adott hatékony és gyors válasz.„  A tőzsde új tagjáról elmondható, hogy a kukorica alapú termékek diverzifikált portfoliójával rendelkezik, a lakossági piacra termelés mellett a Civita Group többek között söripari, élelmiszeripari és állattakarmányalapanyag-beszállító is.

A cég részvényeivel a BÉT Standard kategóriájában kezdődik meg a kereskedés. A jegyzés kibocsátási ára 772 forint volt, ehhez is viszonyíthatjuk majd tehát a kialakuló árfolyamot. A jegyzésben részt vett a kisbefektetők jelenléte mellett a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő  által kezelt MFB Vállalati Beruházási és Tranzakciós Magántőkealap. A kisbefektetők számára 411 500 darab, míg az említett tőkealap számára 176 000 darab részvény vált allokálhatóvá. Összesen a BÉT-en megjelent tájékoztatás szerint 12.029.690 db részvény kerül bevezetésre a magyar tőzsdére.

Közlemény: BÉT