2024 május 23

Stratégiai tanácsadói prémium a 4iG-nél

A nemzetközi cégvilágban működő advisory boardok mintájára létrehozott szakértői testület elnöke Czakó Borbála gazdasági szakember és diplomata, Magyarország korábbi londoni nagykövete. Tagja társelnökként Karen Tramontano, a Blue Star Strategies LLC társalapítója és vezérigazgatója; Nancy Goodman Brinker korábbi, Budapestre akkreditált amerikai nagykövet, majd a Fehér Ház protokoll vezetője; Lantos Csaba üzletember, korábban egyebek között a CA IB Értékpapír Rt. vezérigazgatója, a KELER igazgatóságának elnöke, a MET Holding AG elnöke, valamint Martonyi János egykori külügyminiszter.

Czakó Borbála a közleményben kiemelte, a testület az igazgatóság munkáját támogató stratégiai tanácsadó szerepet tölt be, szakértői segítséget nyújt majd a geopolitika, a fejlesztés, a környezeti kérdések, a fenntarthatóság, az irányítás, a technológia, a kiberbiztonság, valamint a pénzügyi és piaci akvizíciók globális tendenciái területén.

Az igazgatóság munkáját támogató testület létrehozása jól illeszkedik a társaság regionális növekedési stratégiájába,
amelynek egyik fő célja a társaság nemzetközi beágyazottságának elmélyítése – írják a közleményben.

A közleményben hangsúlyozzák: a testület működése és a tagok személyes reputációja komoly támogatást biztosíthat ahhoz, hogy a vállalat tovább erősítse hazai és nemzetközi piaci pozícióit – ismertette a távirati iroda.

A 4iG egyik legfontosabb célkitűzése, hogy Magyarországon túl a közép-kelet-európai régióban, valamint a Balkánon is meghatározó piaci pozíciókat építsen ki az IT és az ICT szolgáltatások széles területén, valamint jelentős növekedést érjen el a távközlési piacon.

A 4iG Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium szekciójában kereskednek, a 4iG részvény komponense a BUX kosarának, valamint a bécsi börze CECE indexének is.

A 4iG Nyrt. részvényeivel hétfőn délután 661 forinton kereskedtek a Budapesti Értéktőzsdén. A 4iG részvényei 1184 forinttörténelmi maximumot és 16 forint történelmi minimumot értek el.