2024 február 28

Elindult az AutoWallis intézményi részvényjegyzése

Kiemelték: az aukció november 9-ig tart, és az 5-6,5 milliárd forint kibocsátási értékű részvényhez a befektetők 107-122 forint között juthatnak. A vállalat részvényeinek végleges kibocsátási árát az intézményi értékesítés lezárását követően az AutoWallis és a forgalmazó együttesen határozza meg az ársávon belül.

A lakossági jegyzést az előzetes várakozásokat jelentősen meghaladó érdeklődés miatt már a jegyzés harmadik napját követően lezárták – emlékeztettek. A lakosság által leadott jegyzési igény a felajánlott 1,5 milliárd forint kibocsátási értékű részvénnyel szemben meghaladta a 2,8 milliárd forintot.

A forrásbevonás hátterében az AutoWallis Csoport által bemutatott növekedési stratégia áll, mely 2025-ig 16-38 milliárd forint értékű tranzakciókkal, akvizíciókkal és fejlesztésekkel számol – jelezte a társaság közleményében. Az AutoWallis 2020-ban 88 milliárd forint árbevételt ért el, amelyet tervei szerint az idei év végére megduplázhat, az évtized közepére pedig a 2020-as érték több mint négyszeresére, 400 milliárd fölé növelhet.

A vállalat a következő években három fő területen kíván növekedni: egyrészt szolgáltatási portfoliójának bővítését, másrészt meglévő kiskereskedelmi tevékenységének földrajzi kiterjesztését tervezi, harmadrészt nagykereskedelmi tevékenységét kívánja tovább erősíteni. A kelet-közép-európai régió 14 országában jelenlévő AutoWallist a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzik; részvényei pénteken 122 forinton zártak; az elmúlt egy évben a legmagasabb értékük 135 forint, a legalacsonyabb 79 forint volt.