2024 február 28

Tűzbiztonságra költött milliárdokat a Mol

Két és fél milliárd forintból épített új tűzoltósági épületet a Mol Tiszaújvárosban vegyipari üzemei, dolgozói és a lakosság nagyobb biztonsága érdekében – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A Mol Petrolkémia telephelyén épült új tűzoltólaktanya közleményük szerint a korábbinál közelebb, mintegy 3-4 percnyire van a cég épülő új komplexumától, melynek alapkövét 2019-ben tették le, és ahol évente mintegy 200 ezer tonna poliolt állítanak majd elő több mint 200 embernek munkát adva.

A több mint 1 milliárd eurós beruházás történelmi jelentőségű, a magyar kormány 131 millió euróval támogatja. A vegyipari üzem és az iparterület tűzvédelmét ellátó létesítményi tűzoltóság a környező lakosság védelmét ellátó hivatásos tűzoltóságnak is segítséget nyújt együttműködési megállapodás alapján – tették hozzá.

A létesítményi tűzoltóságon mintegy hetvenen dolgoznak. A poliol napjainkban az egyik legkeresettebb műanyag-alapanyag, az autógyártástól kezdve a ruhaiparon át a hőszigetelésig számos iparágban használják.