2023 december 10

Magyar Telekom – nagy szárnyalás után merre tovább?

Az idei év egyik sztárpapírjának nevezhető a Magyar Telekom a hazai parketten. A legkisebb magyar blue chip árfolyama sok éves csúcson van, és egyelőre tartja is elért szintjeit. A Telekom árfolyamát több tényező segítheti, ide tartozhat a menedzsment optimizmusa a telekommunikációs cég idei teljesítményére vonatkozóan. Az OTP technikai elemzői is pozitívan nyilatkoztak a részvényről.

Több profit jöhet

Szeptember 26-án jelentette be a Magyar Telekom, hogy felfelé módosítják a 2023. évi bevételre és EBITDA AL-re vonatkozó célkitűzéseiket. Korábban idénre 5-10 %-os bevételnövekedést vártak, most már egyértelműen két számjegyű, 10-15 %-os növekedéssel számolnak. A pozitív profit warningnak tekinthető közlemény szerint az EBITDA AL is 10-15 %-kal növekedhet idén, korábban ezen a soron is 5-10 %-os bővülés volt a cél. Aznap egyébként a Scope hitelminősítő is jó hírt közölt a Telekom szempontjából, pozitív kilátást rendeltek ugyanis a vállalat kibocsátói hitelkockázatának besorolásához.

Szintén a múlt hónap eseménye a Telekom vezetése és a kormány képviselői közötti találkozó. A korábbi együttműködés megerősítése mellett megtudhattuk akkor, hogy január 1- jétől megszünteti a kormány a hírközlési szolgáltatókat terhelő közműadót, valamint 2025. január 1-jétől a hírközlési szolgáltatókat terhelő távközlési pótadót is. Mindezek tovább javíthatják a Telekom eredményességét, a befektetők érthető örömére.

Magyar Telekom – technikai elemzés

Az OTP Elemzési Központ tegnap a Telekomról is adott ki technikai elemzést. Véleményük szerint ez az egyetlen papír, ami még nem futotta ki magát, jól viselkedik, tartja az erejét az emelkedő trendben. A rövid távú trenderősítő minta szerint a számított érték magasabbra, szerintük akár 580 fölé is mutathat. Még tartani is érdemes lehet, újabb long szituáció később alakulhat ki, egy újabb korrekció után – áll az elemzés szövegében. Ellenállásnak pedig az 546, az 561, az 577 és az 594 lettek megjelölve, míg támasz a 406, a 391 és a 375 lehetnek.

Technikai elemzés forrása: OTP Elemzési Központ

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!