2024 február 29

Reggeli Hírlevél – 2021.03.24

Belföld

Tovább gyengült a BUX

A tegnapi kereskedés folyamán 43 603 pontig, 0,57%-ot esett a BUX index és a BÉT teljes forgalma meghaladta a 10,5 milliárd forintot. Az index csökkenését a romló nemzetközi hangulat okozhatta, az OTP és a MOL 1% feletti mínuszban, míg a Richter 1% felett pluszban tudott zárni.

Megütötték az OTP-t

13 300 forintig gyengültek az OTP részvényei a tegnapi kereskedés végére, 1,77%-ot veszítve értékükből. Az értékpapírban 5,25 milliárd forintos forgalom zajlott.

Felhúzták a Richtert

Az általános piaci hangulattal szembe menve 8950 forintig emelkedett a Richter árfolyama, 1,65%-ot emelkedve. A gyógyszergyártó részvényeinek kereskedésében 3 milliárd forint közeli forgalom  zajlott.

Nincs újabb mélypont a forint piacán

Az MNB nem változtatott az alapkamaton, ahogy ez várható is volt tőle. Az MNB bejelentésének meglepetéshatása közel volt a nullához, így nem meglepő, hogy nagy árfolyam elmozdulás nem következett be sem az euróval, sem a dollárral szemben. Előbbi esetében úgy tűnik sikerül elkerülni a történelmi mélypontot, legalábbis egyelőre. Az EURHUF árfolyama lényegében nem változott, 366 forinton zárt, míg az USDHUF árfolyama közel egy százalékot, 307,3 dollárig emelkedett.

Külföld

Nap végére jött a rossz hangulat

Napközben úgy látszott, hogy akár pozitívan is zárhatnak az amerikai indexek, de végül nap végén elromlott a hangulat. A Dow 0,89 %-ot gyengült és 32 421 ponton zárt, az S&P 500 0,77 %-ot csökkent és a napot 3 910 ponton fejezte be. A Nasdaq is csökkent, igaz csak 0,5 %-ot és éppen 13 000 pont felett tudott zárni. A futures vegyes nyitást mutat. A Dow 0,07 %, az S&P 500 0,03 % mínuszban, Nasdaq 0,26 % pluszban van.

Jelentett a GameStop

A GameStop kedden a vártnál mérsékelten gyengébb negyedik negyedéves eredményt hozott nyilvánosságra, és közölte, hogy új részvények eladását mérlegeli a „jövőbeni átalakítási kezdeményezéseinek és általános működőtőke-szükségleteinek” finanszírozására. A GameStop csoport bevétele 3%-kal, 2,122 milliárd dollárra csökkent a tavalyi évhez képest. A bolti értékesítés 6,5%-kal nőtt, míg az e-kereskedelem 175%-kal emelkedett. A zárás után több, mint 16 %-ot esett a vállalat részvényeinek árfolyama.

Jó számokat hozott az Adobe

Az Adobe részvényei kissé emelkedtek kedden, miután a vállalat bejelentette az első negyedéves eredményeit, amelyek felülmúlták az elemzői várakozásokat. A kaliforniai San Jose-i társaság részvényenként 3,14 dolláros korrigált eredményről számolt be és rekord negyedéves bevételt, 3,91 milliárd dollár termelt, ami 26%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Az elemzők részvényenként 2,79 dolláros nyereségre és 3,75 milliárd dolláros bevételre számítottak.

Jöhet az év durranása?

A Robinhood, mely az egyik leghíresebb kereskedési applikációval rendelkező vállalat, beadta az amerikai Értékpapír és Tőzsde Bizottságának a tőzsdére lépéshez szükséges papírjait. A Bloomberg News számolt be arról, hogy a Robinhood Markets Inc. valamikor a második negyedévben léphet tőzsdére.