2024 július 21

Reggeli hírlevél – 2020.02.16

Belföld

Felpattant a BUX

Átlagon aluli forgalom volt tegnap a BÉT-en, de így is sikeresnek mondható napot zárt a tőzsdeindex, hiszen 1%-ot képes volt emelkedni, ezzel pedig technikai szempontból késlelteti a további esést, sőt, egy trendforduló sem tűnik elképzelhetetlennek. Ha a héten kitart az optimista hangulat, ismét megcélozható a 44000 pontos határ.  

Emelkedő tendenciában a MOL

Ismét jó napot zárt a MOL, az 1%-os emelkedés 2256 forintos záróárat jelent. A forgalom nem volt kiemelkedő, de jónak számít, így nem lehetetlen, hogy magára talál a részvény, és a következő napokban egyértelműbbé válik a bika dominanciája. Technikai szempontból érdemes lehet figyelni a Bollinger-szalagok beszűkülésére, akár közelgő kitörést is jelezhetnek.  

OTP: ismét jöhet a 14000?

Az OTP-nek nem volt olyan sikeres napja, mint a MOL-nak vagy a Richternek, de itt is alakulnak biztató jelek. A 0,8%-os emelkedés 13250 forintos záróárat jelent, így itt is pozitívan kezdődött a hét. Globálisan tekintve a bankpapírok nem teljesítenek rosszul, így az OTP-től is hosszabb távon emelkedés várható. Technikai szempontból egyelőre akadály nélküli emelkedésre számíthatunk.

Döntésképtelen a forint

Oldalazik a forint az euróval szemben, ami azt jelenti, hogy továbbra sem szakadt el a kritikus 360-as szinttől az árfolyam, így nem lélegezhet fel a hazai deviza. A középső Bollinger-szalag sem nyújt útmutatót arra nézve, merre mozdulhat az árfolyam, így ez a hét a kivárásé lehet. Az euróval szemben 357.47-en, a dollárral szemben 294.63-on áll a jegyzés.

Külföld

Zárva volt amerika, mégis új csúcsra tört

A Presidents Day miatt tegnap zárva voltak az amerikai tőzsdék. Ennek ellenére mindhárom vezető index határidős mutatója újabb csúcsra tudott emelkedni! Ma reggel is pozitív tartományban tartózkodnak a határidős termékek.

Erős napot tudhatnak maguk mögött az európai tőzsdék

Szinte kivétel nélkül, az összes jelentősebb európai tőzsdén szép emelkedést láthattunk tegnap. A DAX 14 125,9 pontig emelkedett (+0,56%), a CAC40 pedig 5787,53 ponton (+1,45%) zárt. Ezen kívül az angol tőzsde 2,52%-ot, a holland tőzsde 1,23%-ot, a spanyol tőzsde 1,84%-ot, míg az olasz tőzsde 0,83%-ot tudott emelkedni.

Ázsia teljesítménye is kiemelkedő maradt

A tegnapi ázsiai rali után ma is pluszokat láthatunk a keleti országokban. A Nikkei225 1,5% körüli pluszban tartózkodik, míg a  hongkongi Hang Seng index 1,8%-os pluszt tud a mai napon felmutatni.

Fontosabb jelentések a héten

Ma piacnyitás előtt jelent a Palantir.
Szerdán piacnyitás előtt jelent a Shopify, piaczárás után pedig a Fastly, a Tilray, a Twilio és a Baidu. Csütörtökön piacnyitás előtt jelent a Walmart, piaczárás után pedig a Roku, a Trade Desk és a Dropbox.
Pénteken piacnyitás előtt jelent majd a John Deer.