Rendkívüli Hírek:

2024 február 22

Mol: felavatták Tiszaújvárosban a Petrolszolg új épületét

Kiemelték, az elmúlt fél évben ez a harmadik olyan beruházás Tiszaújvárosban, amely az épülő Poliol üzem biztonságát és magas színvonalú szakmai munkáját támogatja. Az új vegyipari komplexum – részben a Petrolszolg új központjának köszönhetően – összesen 300 új munkahelyet teremt. Az új központi épület hatékonyabb és jobban szervezhető szolgáltatást biztosít azáltal, hogy a korábban mintegy 26 különböző épületre kiterjedt funkciókat egy helyen fogja össze.

A Mol közölte, a munkálatok 2020 májusában kezdődtek, és a pandémia ellenére sikerült időben befejezni az építkezést. A 9500 négyzetméter alapterületű, 2 szintes épület 6 részből áll: 4 nagy műhelycsarnokból, amelyben megtalálhatók az olefin gépész, a polimer gépész, a forgógép és a szerelvényes műhelyek. Emellett teret kap az irányítástechnikai részleg, számos iroda, tárgyaló, raktár és kiszolgálóhelyiség is, valamint két, összesen 180 férőhelyes parkoló – közölte a távirati iroda.

A Mol-csoport – összhangban hosszútávú „Shape Tomorrow” stratégiájával – 2030-ig 4,5 milliárd dollárt fordít közép-kelet-európai petrolkémiai és vegyipari növekedési projektekre.