2024 július 20

Mol Campus – A világ legjobb irodaépülete

A világ legjobb irodaépületének választották a Mol Campust az idei FIABCI World Prix d’Excellence nemzetközi ingatlanfejlesztési nívódíjpályázaton – közölte a Mol.

Az épületegyüttest két első díjjal jutalmazták irodaház és a környezettudatos építés kategóriában. Az elismeréseket a verseny szingapúri díjátadóján nyújtották át a győzteseknek – írták. A Mol 2022 decemberében átadott új székháza csaknem 86 ezer négyzetméteres új székháza 2500 alkalmazott munkahelye – olvasható a Mol Campus honlapján. A beruházást a társaság saját forrásból finanszírozta, ennek költségeit üzleti titoknak tekintik. Az épületet a londoni Foster + Partners és magyarországi partnerük, a Finta és Társai Építész Stúdió tervezte. Az 1951-ben alakult, több, mint 60 országban tevékenykedő Nemzetközi Ingatlanszövetség, a párizsi székhelyű FIABCI minden évben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot (FIABCI World Prix d’Excellence). Célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása és elismerése – közölte a távirati iroda.

A 30 évvel ezelőtt útjára indított FIABCI World Prix d’Excellence a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázata. Történetében eddig öt kontinens 37 országának ingatlanfejlesztői szerepeltek eredményesen.