2024 február 29

A Pensum Group jelentős faktorkeret-szerződést írt alá a CIB Bankkal

A Pensum Group 350 millió forintos faktorkeret-szerződést írt alá a CIB Bankkal, hogy finanszírozhassa az új megrendelések miatt emelkedő forgalmát – közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

A munkaerőközvetítő számításai alapján az új forrás 2 milliárd forintos árbevétel-növekedést eredményezhet, vagyis jövőre csaknem 50 százalékos emelkedést várnak. A magyar munkavállalók foglalkoztatása mellett egyre jelentősebb a harmadik országból érkezők alkalmazása, az új forrás is ezt az üzletágat gyarapítja – írták.

A közlemény szerint a társaság mindkét munkaerőkölcsönzési ágazata jelentős bővülést ért el az idei harmadik negyedévben. A belföldi magyar munkaerőkölcsönzés a tavalyihoz képest 15 százalékkal, a külföldre irányuló munkaerőkölcsönzés 32 százalékkal nőtt. Árbevételük a tavalyi azonos időszakhoz viszonyítva képest a harmadik negyedévben 30 százalékkal, az első 9 hónapban összességében 14 százalékkal emelkedett.

A Pensum Group jelentős faktorkeret-szerződést írt alá a CIB Bankkal

A Pensum Group a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) standard kategóriás kibocsátója. Forgalmuk 2021-ben megközelítette a 2,67 milliárd forintot, 2022-ben meghaladta a 3,7 milliárd forintot. A nyereségük 77 millió forintról 33 millió forintra csökkent, alkalmazottaik száma 524-ről 717-re nőtt – olvasható a tőzsdei honlapon. Részvényeik az előző hetet 2440 forinton zárták, árfolyamuk egy éven belül 1600 és 2960 forint között mozgott.

Borítókép forrása: Shutterstock