2024 október 06

Bitcoin – Javul a helyzet, ez volt az alja vagy kezdődik a Bear market?

A Bitcoin a napokban hatalamas zuhanásnak indult, melynek okait előző cikkünkben veséztük ki. A zuhanás megállni látszik, de vajon az 53 000-es leszúrás után várható-e még a lefele menet?

Bitcoin napos grafikon

A Bitcoin a 60 000-es támaszt elveszítette ahogyan azt láthatjuk a napi grafikonon és a 200 napos mozgóátlag alá esett, amely az 58 000 $-os szint körül található. A 200 napos mozgóátlag egy árfolyamnál kulcs fontosságú indikátor, az előző bika piacokon is ez az átlag tartotta az árfolyamot. Amikor utoljára a BTC bika piacnál az árfolyam áttörte a 200 napos mozgóátlagot a felfelé menet véget ért. Jelenleg nem olyan fényes a helyzet a Bitcoint jelenleg 57 000 $ körül kereskedik.

Forrás: TradingView BTC/USDT Napos grafikon

Hashrate

Míg az árelemzés csak a rövid távú piaci viselkedésre utalhat, többet lehet nyerni a láncon belüli elemzésből, amely a BTC-hálózat alapjaira összpontosít.

Forrás: CryptoQuant BTC/USD True Hashrate Drawdown

Ez a diagram a Bitcoin hashrate drawdown-t mutatja, amely a hálózat relatív számítási teljesítményének csökkenését méri. A hashrate drawdown még a medvepiaci mélypontnál is alacsonyabb értékeket ért el, körülbelül 16 000 dollár körül, ami a bányászok masszív kapitulációjára utal.

Bár a bányászok kivonulása a piacról sosem jó jel, ez jelezheti a közelmúltbeli csökkenő trend lehetséges végét, ahogyan az 2023 januárjában történt.

Ezért, miközben sokan félnek a jövőtől, néhány hardcore Bitcoin-hívő a lehető legnagyobb mértékben halmozhat. Addig is csak az idő fogja megmondani, hogy elértük-e a mélypontot, vagy a medvepiac csak most kezdődik – írja a cryptopotato.

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!