2024 május 27

Több mint egymilliárd euróért épít erőművet Brazíliában a Siemens Energy

A projekt összértéke nagyjából egymilliárd euróra rúg – jelentette be a német vállalat kedden. A Rio de Janeiro szövetségi államban épülő erőmű teljesítménye 1,7 gigawatt lesz. A turbinákat úgy tervezték, hogy a jövőben hidrogént is elégethetnek. A megrendelő a Gás Natural Acu brazil energetikai vállalat.

Az összeg mintegy háromnegyedét a Siemens Energy, a fennmaradó részt pedig a konzorciumi partner Andrade Gutierrez kapja. Az új erőmű egy már működő, 1,3 gigawatt teljesítményű erőművel együtt 14 millió háztartást fog ellátni villamos energiával – ismertette a távirati iroda.

A német Siemens vállalatcsoport 2019 májusában döntött arról, hogy az energia- és gázüzletágra önálló társaságot alapít. A berlini székhelyű Siemens Energy gázturbinákat és energiaátvivő rendszereket gyárt, és 67 százalékos részesedéssel bír a Siemens Gamesa szélturbina gyártó vállalatban, több mint 90 országban 91 ezer munkavállalót foglalkoztat. Termékei segítségével állítják elő a világon felhasznált elektromos energia egyhatodát.