2024 május 25

Sanofi – Vegyes eredmények

A Sanofi francia gyógyszeripari vállalat az elemzők által vártnál némileg kedvezőbb működési eredményt ért el a március végével zárult első negyedévben. Derült ki a cég múlt héten közzétett jelentéséből.

A Sanofi első negyedéves működési eredménye éves szinten 14,7 százalékkal, 2,84 milliárd euróra csökkent. Azonban így is felülmúlta az elemzők által várt 2,79 milliárd eurót. A francia vállalat első negyedéves bevétele éves bázison 2,4 százalékkal, 10,464 milliárd euróra emelkedett, negatív árfolyamhatások mellett.

Az atópiás ekcéma kezelésére is szolgáló Dupixent eladásából származó negyedéves bevétel az elemzői várakozásokkal összhangban éves szinten 25 százalékkal, 2,84 milliárd euróra ugrott. Az összbevétel 27 százalékát tette ki. A Sanofi jelentése kiemelte, hogy a kutatás-fejlesztési ráfordítások 11,8 százalékkal nőttek éves összevetésben.

Sanofi - Vegyes eredmények

A Sanofi Magyarországon a budapesti központban, a nagytétényi disztribúciós központban, a Veresegyházon működő szilárd gyógyszergyártó telephelyen, a miskolci ampulla és fecskendő gyártó üzemben, valamint a szintén Budapesten működő nemzetközi szolgáltatóközpontban 2000 munkavállalót foglalkoztat a gyógyszergyártás, a kereskedelem, a klinikai vizsgálatok, a disztribúció és az üzleti szolgáltatások területén a vállalat honlapján olvasható közlemény szerint.

Képek forrása: Shutterstock