2024 június 16

A Gloster rendelésállománya 28 százalékkal nőtt

A Gloster csoport nettó 1410 millió forintos nyitott rendelésállománnyal zárta a második negyedévet, ami 28 százalékkal, azaz több mint 300 millió forinttal magasabb, mint az egy évvel korábbi – közölte a Gloster Infokommunikációs Nyrt. kedden az MTI-vel.

A negyedéves jelentést ismertető közleményben kiemelték: a rendszerintegrációs üzletágat kedvezően érinti, hogy az ellátási láncok helyreállnak, a chip- és egyéb alapanyaghiány folyamatosan csökken, így rövidülnek a szállítási idők.

A felhő üzletág fontos részét képezi a csoport nyitott rendelésállományának, és hozzájárul a kiszámítható bevételi struktúra fenntartásához – jegyezték meg. A cég nyár elején jelentette be, hogy többségi tulajdont szerez a budapesti székhelyű, Londonban és San Franciscóban is képviselettel rendelkező P92 IT Solutions Kft.-ben.

Az akvizíció lezárásáig a cég pénzügyi adatai nem képezik a Gloster csoportszintű pénzügyi beszámolóinak részét; a P92 adatai várhatóan a következő negyedévi riportban fognak szerepelni – tájékoztattak. A felvásárlással a Gloster csoport létszáma a korábbi 208 főről 340 főre emelkedett, a csoport bevételeinek exportaránya pedig teljes árbevételhez képest az eddigi 37 százalékról 44 százalékra nő.

A Glostert a Budapesti Értéktőzsde Xtend piacán jegyzik 2020 júniusa óta. A csoport 2022-es auditált árbevétele 6,43 milliárd forint, EBITDA-ja 940 millió forint, adózott eredménye 414 millió forint volt.