2023 március 20

Szokásos story: Jelentett a Snap, beszakadt az árfolyam

A Snap Inc. a keddi tőzsdezárást követően hozta nyilvánosságra negyedik negyedéves pénzügyi eredményeit. A társaság 288 millió dolláros negyedik negyedéves veszteségről számolt be, melynek hatására a keddi after-marketben közel 15 százalékos mínuszba fordult az árfolyam.

Beszámolt a Snap Inc.: a társaság kedden bejelentette, hogy 2022 negyedik negyedévében a bevétele éves szinten 0.1 százalékkal nőtt meg, ezzel 1.3 milliárd dollárt tett ki. A vállalat 288.4 millió dolláros nettó veszteséget szenvedett el, ezzel szemben a 2021 azonos periódusában 22.5 millió dolláros nyereséget tudott felmutatni a Snap. 2022 utolsó negyedévében az egy részvényre jutó veszteség 0.18 dolláron alakult, 1 évvel korábban részvényenkénti 0.01 dollár nyereségről számoltak be.

2022 egészére vonatkozóan a Snap éves szinten 12 százalékos bevétel növekedést ért el, a társaság árbevétele 4.6 milliárd dolláron alakult az előző évben. Veszteséges évet zárt azonban a Snap, a vállalat nettó vesztesége 193 százalékkal romlott 2022-ben, 1.4 milliárd dolláros veszteséget szenvedett el a technológiai vállalat. Az egy részvényre jutó veszteség mértéke is súlyosabb volt, mint egy évvel korábban.

data

A negyedik negyedéves jelentés publikálását követően a Snap Inc. részvényei a keddi after-marketben durván 15 százalékos mínuszba fordultak. A Snap befektetők már-már szinte hozzászoktak, hogy néhány havonta 10-20-30 százalékos esést is képes produkálni a részvény egyetlen nap alatt. A Snap árfolyama az elmúlt negyedévekben több alkalommal is brutálisan beszakadt az előzetesen vártnál gyengébb negyedéves eredmények hatására.

A vállalat közösségi média platformja a Snapchat nevű multimédiás üzenetküldő alkalmazás, melyet Evan Spiegel, Bobby Murphy és Reggie Brown, a Stanford Egyetem volt diákjai hoztak létre.

snapchat

Forrás