2024 április 22

Szárnyalt a Boeing

A Boeing kedden bejelentette, hogy 2023 első negyedévében összesen 130 darab repülőgépet szállított le. Ez a szám éves szinten 27 százalékos növekedést tükröz.

A Boeing Company által kedden nyilvánosságra hozott adatok szerint a vállalat 2023 első negyedévében összesen 130 darab repülőgépet tudott leszállítani. A növekedés mértéke szép, éves szinten 27 százalékos megugrást jelent a 130 darab leszállítás.

Boeing
(www.shutterstock.com)

A 130 darabból 64 darab repülőgépet adtak át márciusban a megrendelőknek. A márciusi átadások „tárgya” jellemzően 737 MAX repülőgépek voltak, összesen 52 darab ilyen típusú gépet szállított le a Boeing a múlt hónapban. A United Airlines és a Southwest Airlines is 12-12 darab 737 MAX típust vett át. A Boeing három darab kiszállítással megelőzte repülőgépgyártó riválisát, az Airbus SE-t.

A 737 MAX modelleken túl a múlt hónapban 7 darab Dreamliner-t is leszállított a Boeing, miután a United States Federal Aviation Administration (FAA) engedélyezte a típus forgalmazásának folytatását.

A Boeing részvényei emelkedéssel indították a keddi kereskedési napot. A kereskedés korai szakaszában több mint 1.6 százalékos pluszban is járt az árfolyam. Idén több mint 11 százalékkal nőtt meg a Boeing részvények értéke, míg az elmúlt 1 év alatt több mint 21 százalékkal nőtt meg a részvény árfolyama.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: Shutterstock