2024 május 23

Pfizer – jelentős bevételcsökkenés

A Pfizer a második negyedévben a 12,7 milliárd dolláros árbevételt ért el, ezzel alul teljesítette az elemzői várakozásokat. 

A Pfizer Inc. kedden közölte, hogy az árbevétele a második negyedévben 12,7 milliárd dollár volt, ami 53 százalékos zuhanást jelent az előző év azonos időszakához képest. A Pfizer negyedéves árbevétele elmaradt az elemzői várakozásoktól. A gyógyszeripari óriás a bevételcsökkenést a COVID-19 Paxlovid és Comirnaty termékek előre várható keresletvisszaesésének tulajdonította. 

„2023 második negyedévében stabil, 5 százalékos működési bevételnövekedést láthattunk, a COVID-19 termékeink nélkül. Az idei eredményeink megfelelnek a várakozásainknak.” – nyilatkozta David Denton pénzügyi igazgató.

Az egy részvényre jutó korrigált nyereség (EPS) éves összevetésben 67 százalékkal csökkent. Ezzel részvényenként 0,67 dollárra esett vissza, de még így is meghaladta a várakozásokat. A bejelentett nettó nyereség 2,3 milliárd dollár volt, míg a korrigált bevétel 3,8 milliárd dolláron alakult.

A Pfizer részvényei 0.5 százalékkal emelkedtek a tőzsdenyitás előtti kereskedésben, a jelentés közzétételét követően. A tőzsdenyitást követően azonban eséssel nyitott a részvény. 

Forrás: Teletrader

Borítókép forrás: www.Shutterstock.com