2024 május 22

Meglepetést okozott a Coca-Cola

A vártnál nagyobb bevételt és nyereséget ért el a Coca-Cola a második negyedévben, részben az üdítőitalok iránti kereslet megugrásának köszönhetően, miután a fogyasztók elkezdtek visszatérni korábbi szokásaikhoz világszerte.

A cég szerdán azt közölte, hogy adózott eredménye éves összevetésben 48 százalékkal, 2,64 milliárd dollárra, részvényenként 61 centre nőtt.

A befektetők által inkább figyelemmel követett, egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 68 cent lett a tavalyi második negyedévi 42 cent után, jóval meghaladta a szakértői várakozások átlagában szerepelt 55 centet.

A nettó működési bevétel éves összevetésben 42 százalékkal, 10,13 milliárd dollárra nőtt. Szakértők szerényebb, 9,25 milliárd dolláros bevételre számítottak. A negyedéves organikus (vállalati akvizíciós hatásaitól megtisztított) bevétel 37 százalékkal nőtt.

A Coca Cola szerdán javította idei eredményvárakozását, most azzal számol, hogy az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredménye 12-15 százalékkal nő a tavalyi 1,95 dollárról az eddig becsült „magas egyszámjegyű és alacsony kétszámjegyű” szinthez képest. A FactSet által megkérdezett elemzők arra számítanak, hogy idén 11,9 százalékkal, 2,18 dollárra nő a Coca-Cola egyszeri tételek nélküli részvényenkénti nyeresége.