2024 július 14

Ezért number one a Qatar

A Qatar Airways lett a világ legjobb légitársasága a Skytrax brit marketingcég rangsorában.
Tavaly a katari légitársaság a második helyen állt. Így a Qatar Airways helyet cserélt a tavalyi vezető Singapore Airlines-zal. A Skytrax 1999 óta vezeti a World Airline Award rangsort, azóta a katari légivállalat nyolcadik alkalommal szerezte meg az első helyet. Az Emirates a harmadik helyre került, leszorítva a negyedik helyre a japán All Nippon Airwayst (ANA). A Cathay Pacific Airways az ötödik helyre lépett előre az előző évi nyolcadikról.

A legjobb 10-be bekerült még a Japan Airlines, a Turkish Airlines, a tajvani EVA Air, az Air France és a Swiss International Air Lines is. A Skytrax jelentése szerint a Saudia (korábban Saudi Arabian Airlines) lépett előre a legnagyobbat a ranglistán, a 20. helyet szerezte meg a tavalyi 23. után. Európa legjobb légitársasága a Turkish Airlines, Észak-Amerikában a Delta Air Lines, Dél-Amerikában a LATAM, Afrikában az Ethiopian Airlines, Ázsiában a Singapore Airlines és Kínában a Hainan Airlines lett. A malajziai AirAsia az első helyet szerezte meg a világ fapados légitársaságainak rangsorában. Európában ebben a szegmensben a spanyol Volotea a vezető – ismertette a távirati iroda.

A Star Alliance-t a legjobb légiközlekedési szövetségnek ismerték el. A több mint 350 légitársaság szolgáltatásainak a minőségét 2023 szeptembere és 2024 májusa között mérték fel. Több mint 100 ország utasainak részvételével.