2023 december 02

Duplázott a Rivian

A Rivian 15 564 darab elektromos autót szállított le a harmadik negyedévben, ez több mint kétszer annyit, mint egy évvel ezelőtt.

A Rivian Automotive Inc. hétfőn közölte, hogy a harmadik negyedévben több mint 15 ezer járművet szállított ki, ami több mint a duplája a tavalyi év azonos periódusában látott adat.

A kaliforniai székhelyű elektromos járműgyártó szerint a szállítási számok megfelelnek a várakozásoknak. Ennek ellenére a részvény több mint 3 százalékos mínuszban is járt a kereskedés korai szakaszában. Jelenleg már több mint 1 százalékos pluszban áll a papír. Az elmúlt 5 kereskedési napot emelkedéssel tudta zárni a Rivian.

A Rivian azt követően hozta nyilvánosságra a szállítási számait, hogy a Tesla az elemzők által várttól gyengébb eredményeket közölt. A Tesla harmadik negyedéves kiszállításai 30 százalékkal nőttek meg az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest, de 10 százalékkal elmaradt az elemzők által várttól. A Tesla közölte, hogy a harmadik negyedévben 430 488 darab járművet gyártott le és 435 059 darab elektromos autót szállított le újdonsült tulajdonosaikhoz.

Rivian

A Rivian közölte, hogy a Normal-ban található gyártóüzemében 16 304 darab járművet gyártottak le, miközben 15 564 elektromos autót szállítottak ki a harmadik negyedév során. A FactSet adatai szerint az elemzők előzetesen 14 ezer darab kiszállítással kalkulált.

A gyártási számok az előző év azonos időszakában gyártott 7363 járműhöz képest 120 százalékkal nőttek meg, míg a kiszállítások 140 százalékkal emelkedtek a 2022-es 6584 darabról. A Rivian elmondása szerint jó úton haladnak a korábban megadott, évi 52 000 elektromos autó gyártására vonatkozó iránymutatás teljesítése felé.

Forrás: Marketwatch

Borítókép forrása: www.shutterstock.com