2024 május 27

Csődveszély – brutálisan beszakadt az árfolyam

Csődveszélyre figyelmeztetett a Lordstown Motors hétfőn, ennek hatására az árfolyam több mint 50 százalékos mínuszban is járt.

A Lordstown Motors Corporation hétfőn arra figyelmeztette a befektetőket, hogy „szükségessé válhat a vállalat működésének korlátozása vagy teljes megszüntetése is.” Ha nem sikerül megoldani a Hon Hai Technology Group leányvállalatával, a Foxconn Ventures-el folyamatban lévő jogvita rendezését, vélhetően csődvédelmi eljárást kell kérelmeznie a Lordstown Motors-nak.

csődveszély
(www.shutterstock.com)

A Foxconn a múlt hónapban azt állította, hogy a Lordstown Motors megsértette a két vállalat által 2022 novemberében kötött beruházási egyezségét. Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (Securities and Exchange Commission) benyújtott dokumentumok szerint a Foxconn azzal fenyegetőzik, hogy felmondja az egyezséget, „ha a Lordstown Motors a jogsértést 30 napon belül nem orvosolja.”

A Lordstown ugyanebben a dokumentumban azonban azt közölte, hogy az ő véleményük szerint a két vállalat közötti megállapodás még mindig érvényben van. Továbbá a Foxconn volt az, aki megszegte a szerződés rendelkezéseit, ezáltal nincs joga felmondani a megállapodást. Ennek ellenére a Lordstown elárulta, hogy a vállalatok tárgyalnak a vita megoldásának módjairól.

A csődveszély alaposan megrémítette a befektetőket, az amúgy is rossz passzban lévő Lordstown Motors részvényei brutálisan beszakadtak hétfőn. Több mint 51 százalékos mínuszban is állt a részvény, végül 23.29 százalékos esést követően 0.4012 dolláron tudta zárni a hét első kereskedési napját a papír. Idén 64.81 százalékkal csökkent a részvények értéke, az elmúlt 1 év alatt pedig 81.60 százalékos zuhanást figyelhettünk meg.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: Shuttestock