2023 szeptember 21

Brutálisan csökkent a Citigroup profitja – Mégis örülnek a befektetők

A Citigroup profitja 36%-al lett kevesebb a második negyedévben a vállalat jelentése szerint. A befektetők ennek ellenére nem lepődtek meg az adatokon.

Nehéz időszak

A Wall Street-i traderek egy nehéz időszakot élnek át, hasonlóan a befektetési bankárokhoz. A tranzakciók folyamatosan esnek vissza, így csökken a profit is. A Citi piaci bevételei 13%-kal 4,6 milliárd dollárra csökkentek, a részvények terén tapasztalt visszafogottabb forgalomnak köszönhetően. Ezzel együtt a befektetési banki díjak 24%-kal 612 millió dollárra zuhantak.

Szerencsére a hitel részleg jól teljesített, így ellensúlyozva a gyengeséget. A személyes banki és vagyonkezelési üzletág bevételei 6%-kal 6,4 milliárd dollárra emelkedtek.

A nettó nyereség 2,92 milliárd dollárra, azaz részvényenként 1,33 dollárra süllyedt a június 30-ig tartó három hónapban, az egy évvel korábbi 4,55 milliárd dollárral szemben.

Erős versenytársak

Ezzel szemben korábban a JPMorgan Chase 67%-os profitugrást könyvelhetett el, mivel többet keresett a kamatfizetésekből, és a First Republic Bank megvásárlásából is profitált, míg a Wells Fargo 57%-os profitnövekedésről számolt be.

Nem is olyan rosszak a számok?

Annak ellenére, hogy a nyilvánosságra hozott adatok elég rosszul festenek, igazából készült rá a piac. Sőt, még meg is verte az előzetes szakértői elvárásokat a cég. Mind a bevételek, mind a profitok jobban alakultak a becsléseknél.

Forrás: reuters.com

Képek forrása: shutterstock