2024 június 18

Az amerikaiak zöme szerint Biden túl idős az elnöki tisztséghez

Egy friss kutatás eredményei szerint az amerikai szavazók 77 százaléka gondolja úgy, hogy Joe Biden amerikai elnök már túl idős ahhoz, hogy egy újabb ciklust töltsön el elnökként.

Az Associated Press-NORC közvélemény-kutató központ által hétfőn publikált felmérés eredményei szerint az amerikai választók többsége úgy véli, hogy a 80 éves Joe Biden túl idős ahhoz, hogy még egy újabb ciklusra elnök legyen.

Arra a kérdésre, hogy Biden túl idős-e ahhoz, hogy egy újabb négyéves ciklus töltsön be amerikai elnökként, a válaszadók 77 százaléka azt mondta, hogy igen. 22 százalékuk pedig nemmel válaszolt a kérdésre. A demokrata szavazók közül 69 százalékuk látta úgy, hogy Biden túl idős az elnöki poszthoz, míg a republikánus szavazók 89 százaléka szerint jelent problémát Biden idős kora.

Trump – vele mi a helyzet?

A közvélemény kutatók ugyanezt a kérdést Donald Trump volt amerikai elnökkel kapcsolatban is feltették. Trump 5 évvel fiatalabb, mint Biden és 2024-ben újra indulni kíván az elnökségért. A felmérésben résztvevők 51 százaléka gondolta úgy, hogy már Trump is túl idős ehhez. A demokraták 71 százaléka szavazott igennel, míg a republikánus voksolók között csak 28 százalékuk tekintette problémának Trump korát.

Trump Biden

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com