2023 december 02

Szokatlan magabiztosság az ezüst piacán

Nagy megpróbáltatás előtt áll az ezüst, ugyanis a héten megpróbálkozhat a 24 dolláros szint áttörésével. Ez a szint azonban idén már többször is okozott nehézséget a bikáknak. 24-24,5 dollár között húzódik egy nagyon fontos ellenállási zóna, amely még tavaly decemberben alakult ki. Ekkor ugyanis 3 hónapon keresztül harcoltak a bikák ezen a szinten, végül azonban csúfos vereséget szenvedtek. Mire számíthatunk a Fed kamatdöntése után?

A Fed nem emelt kamatot, a dollár viszont bekeményített

Le a kalappal az ezüst előtt, hiszen az erős dollár ellenére az utóbbi napokban nagyon szép eredményeket jegyzett fel. Az arannyal ellentétben az ezüst nemcsak a hét első felében tudott gyarapodni. A dollár és a nemesfémek közti negatív kapcsolat ezen a héten kevésbé látszódott az ezüst piacán. A zöldhasú a hét első felében jelentős veszteségeket jegyzett fel, azonban a pénteki zárásra már a 105-ös szint felett került sor. Külön elismerés jár tehát az ezüstnek, hogy ilyen körülmények között is tudott profitot feljegyezni. Pénteken zsinórban már a második nyereséges hetet zárta.

A múlt héten beszámoltunk róla, hogyha a 15-én kialakított gyertya csúcsa fölé tudunk emelkedni, az megnyithatja az utat egészen 24,5 dollárig. Már a múlt héten sikerült elérni a 24 dollárt, azonban a hetet nem tudtuk a kritikus szint felett zárni. Ez okozhat némi problémát még a héten.

A szakértők szerint az, hogy az 50 napos EMA fölé törtünk azt mutatja, hogy a bikákban továbbra is van erő, és sokkal magasabbra is mehetünk. A 24 dolláros szint természetesen egy kerek, fontos szint, de ha fölé tudunk jutni, akkor megnyílik az út egészen 25,5 dollárig. Alattunk továbbra is rengeteg támogatás van, az egyik legközelebbi a 200 napos EMA, amely 23,25 dollár közelében húzódik.

Címlapkép forrása: Shutterstock

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!