Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 24

Ezüst – Utolsó pillanatban jött a segítség

Nagy kihívás vár ezen a héten a bikákra, mivel az ezüst árfolyama a pénteki rali ellenére sem tudta a hetet 24 dollár felett zárni. Zsinórban a harmadik veszteséges hetet jegyezte fel, és ezen idő alatt majd 3 dollárt veszített értékéből. Bár a hét elején még meg volt a remény, hogy az árfolyam megtartja ezt a kritikus szintet, a dollár index további rohamos erősödése közbeszólt. A 24 dollár azért is olyan fontos a befektetőknek, mert ez a tavaly decemberben induló, és majd három hónapon át húzódó konszolidációs intervallum középpontja. A múlt héten nagyon jól lehetett látni az ezüst és a dollár index közötti negatív korrelációt. Azokon a napokon amikor az ezüst piros gyertyával zárta a napot, ott a dollár index profitot jegyzett fel. Ezt a tendenciát láthattuk egész héten. Nem meglepő, hogy pénteken nőtt az ezüst árfolyama. Ez volt ugyanis az egyetlen nap, amikor egy enyhe mínuszt könyvelt el a dollár index.

(www.shutterstock.com)

Pénteken már éledezett az ezüst – mit várhatunk tőle a héten?

Múlt héten arról számoltunk be, hogy a teljes összeomlás előtt mentőövként még ott van a 200 napos EMA 23 dollár körül. A pénteki kereskedés során pontosan ez mentette meg a befektetőket a további zuhanástól. A támogatás annyira erős volt, hogy a héten összeszedett veszteségek felét sikerült visszanyerni egy nap alatt. Ez azonban nem bizonyult elégnek, hiszen a kritikus 24 dollár közelébe sem tudtunk kerülni. A hetet 23,4 dollárnál zártuk. A szakértők szerint a héten jelentős volatilitás érkezhet a piacra, hiszen két nagyon fontos szint közé szorultunk. A medvék és bikák komoly csatájára lehet számítani. Ha a pénteki ülés csúcsai fölé törnénk, akkor az meghozhatná a várva várt bullish szentimentet.

Az elemzők óvatosságra intenek, hiszen a gazdaság gyengélkedése a vártnál nagyobb volatilitást hozhat a piacra. Ezen felül érdemes lesz odafigyelni a dollár index következő lépésre is, hiszen láthattuk milyen erős hatással van az ezüst árfolyamára. A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik.

A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

Forrás: fxempire.com

Címlapkép: Shutterstock