2024 július 25

Háború – kritikus információkat közöltek

Háború, szombat reggeli összefoglaló: Továbbra is tart az Oroszország és Ukrajna közötti háború, az ukrán katonai vezetés szombat reggel közölte a legfrissebb orosz veszteségekről szóló számokat. Ismét növekvő tendenciát látni.

A szombat reggel közzétett orosz veszteségekről szóló ukrán becslések szerint az elmúlt 1 napban további 510 orosz katona esett el. A konfliktus tavaly februári kirobbanása óta az orosz sereg több mint 253 ezer főt veszített el.

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának legfrissebb, szombat reggeli becslése szerint az orosz hadsereg az összecsapások során a konfliktus kezdete óta legalább 253 290 katonát veszített el. Csak az elmúlt 24 órában további 510 orosz katona esett el.

Tovább húzódik a háború                                                      

Továbbra sem csitul az Oroszország és Ukrajna közötti fegyveres konfliktus. A több mint egy éve húzódó háború során mindkét fél egyre jelentősebb veszteségeket szenved el.

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának legfrissebb, ma reggeli becslése szerint az orosz hadsereg az összecsapások során a konfliktus tavaly februári kezdete óta legalább 253 290 katonát veszített el. Hétről hétre egyre súlyosabb veszteségekről szóló számokat láthatunk. Ősszel az elesett orosz katonák száma még 60-70 ezer környékén állt, idén január végére 120 ezer környékére duzzadt a szám. Húsvétkor még 177 ezer körüli adatokat láthattunk, néhány héttel ezelőtt még 200 ezer körüli adatokról szóltak a jelentések. 1 héttel ezelőtt 249 ezerről számoltak be, mára már a 253 ezret is átlépte az elesettek száma.

orosz ukrán háború

Az elmúlt hónapokban látott összecsapások következtében időről időre egyre súlyosabb veszteségeket szenvednek el a csapatok. Az ukrán katonai vezetés szombat reggeli tájékoztatása szerint csak a pénteki nap során legalább további 510 orosz katona esett el. Az elmúlt hetekben szinte mindennap 400-600 fő között alakult az elesett orosz katonák száma az ukrán vezetés tájékoztatása szerint.

Kijev azt is hozzátette szombat reggel, hogy a becslésük szerint Moszkva az elmúlt 24 órában elveszített legalább 5 harckocsit, 6 páncélozott járművet és 10 légvédelmi rendszert.

Tavaly február 24 óta pedig az orosz hadsereg elveszített többek között 4295 tankot, 8324 páncélozott járművet, 5053 rakétatűzérségi rendszert, 315 repülőgépet és 311 helikoptert. Brutálisan magasak ezek a számok, s hétről hétre egyre csak nőnek. Számos ország hadseregének összesen nincsen ennyi katonai felszerelése.

Forrás: Facebook: General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Borítókép forrása: www.shutterstock.com